Feber uppstår i hjärnan

Jag hörde på nyheterna att forskare har kommit fram till var feber uppstår – i hjärnans blodkärl. Det låter ju vettigt, för när kroppen är sjuk skickas ju signalerna dit så att rätt försvar sättas in. Och feber är ju ett slags försvar, eller ett tecken på att något är fel. Det måste betyda att något är väldigt fel med mig eftersom ett av mina symtom är ju att jag har feber i stort sett varje dag. Vid ansträngning, och nu menar jag inte ansträngning som träning, utan i form av att borsta tänderna eller hacka ihop en sallad. Det är ansträngning på min nivå.

Min hjärna vet ju inte var lederna är, och letar konstant efter dem så att de inte har luxerat – eller är på väg att göra det. Det är en oerhörd ansträngning i sig, och kanske har det att göra med att jag får feber. En annan anledning kan vara att jag har ME/CFS (kroniskt trötthetssyndrom), eller så hör allting ihop och flätas bara samman till en oerhörd misär.

Termometer, feber

Vetskapen om var feber uppstår skulle i alla fall kunna öppna upp för forskning kring nya och bättre mediciner. En tanke som slog mig var ju naturligtvis att människor med hög IQ får feber oftare än de som inte använder hjärnan i lika stor utsträckning, som någon slags överhettning efter kraftig friktion. Så är det nog inte, men det vore roligt att kunna skylla på att det är så. Jag kommer nog att göra det – har ju trots allt feber varje dag


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/feber-uppstar-hjarnan/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Nu ställer du till det för mig. Jag har aldrig feber och jag har troligen(?) högre IQ än många andra. Jag tänker mycket och löser ofta kluriga problem.
  Är det något fel på mig? Borde ju har rejält med feber eller är jag bara stendum? Hmmmm…..

  1. Ha! Fundera lite mer på det, så kanske svaret kommer till dig. :mrgreen: Det hade varit roligt om det var på det viset… 😀

 2. Feber eller inte lär väl vara svaret. 😀 Fast å andra sidan är jag ändå alltid tvärtemot vad folk brukar vara.

  1. Äsch, menar du att min teori inte stämmer!? Tusan också! 🙂

  • Tatianaseptember 6, 2014 kl. 11:13
  • Svara

  Samma här .Feber varje dag . Okul . Och så detta ständiga ifrågasättande-Är du säker på att du har feber ? Hur kommer det sig att du har det ? Suck.
  Kram

  1. Ja, att folk alltid ska ifrågasätta. En hjärntumör syns inte heller, men det är ingen som ifrågasätter om man är sjuk om man har en…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.