Gröna Lund

I går samlade jag ihop alla mina sista krafter och gick på Gröna Lund. Det var ett företagsevent och allt var gratis, så jag gjorde så gott jag kunde. Vissa saker är ju rent skadliga för mig att åka, så jag fick kolla innan vad som skulle kunna tänkas fungera. Dessutom mådde jag väldigt illa av alla jävla mediciner, så jag ville inte bli åksjuk heller. Känner min konstant åksjuk även när jag inte åker karusell…

Jag tror att Gröna Lund har stängt för säsongen nu, och det var lite i kallaste laget. Det gick bra att åka fritt fall, men att åka världens högsta slänggunga som är 121 meter hög, i 70 kilometer i timmen, det var iskallt. Det vindade som tusan, tårarna rann. Men det var härlig utsikt, och inte alltför påfrestande. Något annat fixade jag inte att åka, men R åkte nåt annat läskigt också. I övrigt är det ju ingenting kul på Gröna Lund, om man inte är barn. Förutom alkohol och musik.

Nya slänggungan på Gröna Lund till 130-årsjubileet. 121 meter hög!

Dålig mat, dyra snacks och fula priser i femkampen och spelen. Lustiga huset slutade väl vara lustigt efter första gången man gick i det, och hur länge har det inte sett likadant ut? Nä, vi stannade inte länge. Gröna Lund, och nöjesparker överlag, passar inte mig.

Hade en skitjobbig resa hem, folk kan helt enkelt inte fatta att de ska resa sig upp när jag frågar om någon kan avvara en handikapplats. Värst var konduktören på SLs spårvagn, när vi klev på och jag frågade om det fanns handikapplatser sa han ”Öhh…Jag vet inte, du får fråga”. Sjävklart ignorerade de flesta när jag frågade också, eftersom alla var trötta efter att ha varit på Gröna Lund. Jävla spån.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/grona-lund/

2 kommentarer

  • Petterseptember 29, 2014 kl. 17:58
  • Svara

  Tänk att folk på 60-talet var helt förfärade över att ungdomar som jobbade på spårvagnen var långhåriga. Tiderna förändras och i dag gäller endast hyfs då det gäller personen ifråga själv.

  JAG SKA SITTA HÄR. JAG VAR FÖRE DIG. ÄR DU, TYP RASIST? ELLER?
  MEN JAG VILL JU. VARFÖR SKA DU FÅ STÅ FÖRE MIG I KÖN FAST JAG KOM EFTER DIG?
  JAG ÄR JU ETT BARN? DÅ FÅR MAN TRÄNGA SIG, SKRIKA OCH KRÄKAS VAR MAN VILL?

  Vanligt hyfs finns inte längre och vad är det för jävla stolpskott till konduktör som inte vet om det finns en handikapplats? Inkvoterad eller bara FAS 3?
  Det är dags att införa hyfs i skolan och tjänstemannaansvar för vuxna. Ibland var det bättre förr. Livet på landet är lite lugnare. Finns en del puckon här också men de flesta psykon håller sig hemma.

   • Klaraseptember 29, 2014 kl. 18:04
    Författare
   • Svara

   Ja, det var den otrevligaste konduktör jag någonsin stött på. Dåligt med sociala färdigheter. Han hade kunnat be någon avvara en plats för en handikappad i högtalarna, men inte då. Det var så jävla bullrigt med skrikande barn på vagnen också att folk knappt hörde när jag frågade, eller vände bort huvudet. SL borde införa hyfs och service på kravlistan för anställda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.