Journalutdrag och bevis som inte finns

Jag har haft paus från överklagan en dryg vecka, sedan jag fick hem runt 50 sidor med journalutdrag från smärtrehab där jag gick i Stockholm, remissen de skickade till smärtkliniken i Umeå, och 30 sidor journalutdrag därifrån. I de första 50 sidorna går att läsa om allt de provade på mig, och att inget verkade funka. Sjukgymnastik, mängder av olika injektioner i diverse leder, autotraktion, sklerosering, manipulering… På ett ställe skrev läkaren in att han var imponerad över hur mycket smärta jag tålde när han gjorde något.

Eh. Visst är det bra att jag kan bita ihop när det gör ont, men det är inte så imponerande att jag gick där i nästan två år och fick helt fel behandling som skadade mig snarare än gjorde någon nytta. Hur som helst, den där remissen och de 50 sidorna om att inget har hjälp borde vara det Försäkringskassan och Förvaltningsrätten efterfrågar – de saknade ju att det var medicinskt styrkt att jag behövde behandlingen i Umeå, och det står i mina papper att de tror att radiofrekvensbehandling kan hjälpa mig. Det utfördes enbart i Umeå då.

Om de avfärdar även det beviset vet jag inte vad de efterfrågar. Något som de vet inte finns, och som de vet är omöjligt att få. Och om de avfärdar det, i kombination med mina journalutdrag från de två klinikerna, så är det helt säkert att jag blir utan de nästan 50000 kronorna det kostade mig. I så fall fattar jag varför de inte bara sa från första början att det inte går att få ersättning för det. Säger man nej till behandling är det inte säkert att man får något annat alternativ, och jag fick i samband med det här (2012) veta av Försäkringskassan att det gick att söka handikappersättning för mina utlägg.

My ass att det gör. I så fall var det en ren lögn. Inte bara har det ignorerat den mesta fakta jag skickat med, de har även ”missat” att meddela vad jag ska bifoga (trots att jag har frågat specifikt vad de behöver inför tidigare överklagningar) och kommit med rena faktafel. Jag har behövt ta en paus från allt det här, men nu är det dags att börja igen. Det tar all min tid, all min kraft, all min glädje och livslust. Tack så jävla mycket.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/journalutdrag-och-bevis-som-inte-finns/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.