Lösenord

Jag blir så jävla irriterad när man måste registrera sig på något ställe och det aldrig står vad det är för krav på det lösenord man väljer. När man har fyllt i allt och klickar på “registrera” så töms alla fält man har fyllt i, och så kommer det upp ett felmeddelande om att det lösenord man har valt inte innehåller tillräckligt många bokstäver.

Sen fyller man i allt igen och väljer ett längre lösenord. Allting upprepas, förutom att felmeddelandet då talar om att jag måste ha minst två siffror med också. Jaha, börja om igen, fylla i allt och ha siffror i det där jävla lösenordet. Och en stor bokstav. Sen när allt är klart så visar det sig att användarnamnet redan är upptaget, eller något liknande.

Dator, jobb. Lösenord.

Varför inte bara skriva exakt vad för krav det är på lösenordet, typ bredvid rutan där man ska fylla i det? “Minst 6 bokstäver och 2 siffror, inga specialtecken” eller nåt sånt. Men nej då, någon hemsideägare vet inte hur man redigerar filer. Eller bryr sig inte om sina kunder.

Det hände mig bara för någon vecka sedan, men då var det ännu värre. Det var den där elektroniska tjänsten för brev online (Kivra, det hette Brevo innan de bytte namn, och man behövde återställa sitt lösenord för att kunna logga in). De hade inga instruktioner, och inte några felmeddelanden. Jag återställde lösenordet och kunde helt enkelt inte logga in. Typ fem gånger. Sen skrev jag till supporten, och de svarade “klicka på Återställ lösenordet så får du välja ett nytt“. Ja, men jag sa just att jag har gjort det fem gånger och det fungerar inte, vad har ni för jävla lösenordskrav?! Behöver jag säga att jag sket i det?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/losenord/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.