The Maze Runner

Förhandsvisning av ”The Maze Runner” i går, alltså. Rollistan var späckad med usla barnskådisar (några av dem verkade ha blivit någorlunda vuxna), och jag hade aldrig hört talas om regissören Wes Ball. Filmen handlade om ett gäng killar som mystiskt hamnat inuti en stor labyrint. Mitt i labyrinten fanns ett område med skog där de hade byggt lite hus, och så kom det mat och en ny kille varje månad.

Själva labyrinten var gigantisk, och ändrade sig varje kväll. Dessutom fanns det någon slags odjur i den som kom fram på nätterna och dödade alla som råkade vara kvar där inne – gruppen hade ett gäng ”runners” som utforskade den dagligen. Till slut ändrade någon på något, labyrinten och dess innehåll fick frispel, de flesta dog men huvudpersonerna hittade ut.

The Maze Runner poster.

Det var en slags blandning av ”Flugornas herre”, ”Alien”, uselt skådespeleri och ett riktigt dåligt manus. Det var en riktig kalkonrulle, men jag kan tänka mig att den uppskattas av folk i åldrarna 11-18 som gillar science fiction. Vid närmare eftertanke var det nog en av de allra sämsta filmerna som jag faktiskt sett klart utan att gå därifrån (eller stänga av om det är hemma), någonsin. Det blir alltså inget högt betyg alls för ”The Maze Runner”, men om ni gillar unga pojkar som springer runt och slåss mot utomjordingsliknande varelser så kan jag verkligen rekommendera den. Men knappt då heller.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/maze-runner/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterseptember 5, 2014 kl. 18:57
  • Svara

  Tänk att det där kunde jag nästan räkna ut. 😀 Konceptet med en labyrint som är så stor att det finns en värld inne i den är lite cool. Självklart ska det förstöras med monster och att labyrinten byggs om. Då faller liksom hela idéen att på något klurigt sätt ta sig ut.

  Släng in lite ”Battle Royale”, den japanska rullen om ungdomar som likt ”Hunger Games” måste döda för att överleva och vinna, och du har receptet på något riktigt uselt.

  Kanske är alla filmer gjorda. Nu för tiden är det ju bara dåliga remakes och usla manus som spinner vidare på det som redan gjorts. Inget märkligt med att jag inte varit på bio sen förra årtusendet. 😀

  1. Ja, precis – det hade kunnat vara bra, men inte då. Tur att det var gratis i alla fall. 🙂

  • Petterseptember 5, 2014 kl. 19:13
  • Svara

  Synda bara på timmarna som du förlorad av ditt liv. 😀 Hade varit bättre att spendera dom som jag gjorde i eftermiddags. Cyklade en runda och besökte havet med käk och en stunds kontemplation..
  Det är livet det. Låg på rygg och kollade på flygplan som ritade streck på himlen.

  1. Det låter mycket skönare. Men det var helt okej att ta en promenad på stan ändå, det var länge sedan. Lite asfalt måste jag allt ha ibland, annars blir det tråkigt. 🙂

  • Tomseptember 6, 2014 kl. 14:27
  • Svara

  För den som gillar tanken på en labyrint som förändras hela tiden så kan jag rekommendera ”Cube”. Och då är det originalet som gäller, den fick ett par uppföljare som hade en större budget och då blev de som uppföljare oftast blir, iiiiiiiinte riktigt lika bra.

 1. Cube, 1997, IMDb: ”7 complete strangers of widely varying personality characteristics are involuntarily placed in an endless kafkaesque maze containing deadly traps.” Om det är den du menar så låter det helt klart mer intressant. Tack för tipset!

   • Tomseptember 7, 2014 kl. 18:41
   • Svara

   Den filmen är det ja, riktigt bra.

   1. Tack!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.