Mjölkpaket

Jag har kommit på en till sak som jag har gått och irriterat mig på i evigheters evigheter. Mjölkpaket med en sån där flärp längst upp, som gör att det inte ryms på översta hyllan i kylskåpet utan att man får lirka ut det varenda jävla gång. De passar helt enkelt inte, för de är ungefär en halv centimeter för höga. Och jag måste använda mjölkpaket med skruvkork, jag kan inte öppna de andra. Inte för att jag vet om de andra är lägre heller, men rent spontant tror jag inte att det är någon skillnad. Ska jämföra vid tillfälle.

Om jag flyttar ner den översta hyllan ett steg så blir den alldeles på tok för hög, och det blir inte tillräckligt med plats för glasburkar på hyllan under. En vanlig olivburk eller en burk sylt skulle inte få plats. Visserligen finns det plats för sånt i facken i dörren, men är man som jag och gillar matlagning så har man så många burkar att den ytan inte alls räcker till. Och min kyl är bara ”halv”.

Mjölkpaket

Jävla mjölkpaket. Det är tur att de har skruvkork och går att stänga, annars skulle jag antagligen ha mjölk runt hela köket varje gång jag försökte få ut det. Visst kan man lägga paketen ner, men då får man stapla dem på varandra, och axlarna ballar ur fullständigt och hoppar ur led ibland om jag ska hålla på och lyfta ett kilo i den höjden. Varför sticker den där flärpen på en centimeter ens upp ovanpå paketen? Visst kan jag klippa bort den, men det blir tröttsamt att göra det på varenda jävla paket. Ta bort flärpen!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/mjolkpaket/

2 kommentarer

  • Petterseptember 19, 2014 kl. 18:11
  • Svara

  I södra Sverige är kylskåpen stora nog att rymma dessa mjölkpaket. 😀 Vi har bara ”bricken” på vissa fabrikat av yoghurt och juicer.
  Flärpen däruppe krävs för att fästa ihop paketet efter fyllning. Bricken som har en annan konstruktion och är förvisso bättre ur transporthänsyn men är svår att öppna utan sax. Det stora problemet med skruvkorken är att den sällan går att greppa och är man svag i fingrarna blir det helt omöjligt att öppna.

   • Klaraseptember 19, 2014 kl. 19:15
    Författare
   • Svara

   Jag har snart inget annat val än att packa väskorna och flytta söderut!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.