Nöjd med läkarbesöket

Jag hade ett fantastiskt läkarbesök i går! Hon var självfallet inte någon expert på EDS och vi hade inte tid med hela karusellen kring handikappersättning och Kammarrätten, men hon hade i alla fall läst på dagen innan hon skulle träffa mig och jag var mycket nöjd. Jag berättade bara kort om mina symtom och sa att jag hade en lång lista med mer eller mindre akuta ärenden, så jag började beta av den. Utskrift av resultatet från magnetröntgen – check. Sjukskrivning på de 25% jag inte har sjukersättning – check (på grund av de nytillkomna diskbråcken och axelproblemen).

Sen började vi diskutera medicin, och hon förlängde utan tvekan det jag hade. Dessutom gick hon med på att skriva ut Norspan-plåster så att jag kan byta oftare än varje vecka, eftersom de inte håller särskilt länge. Och hon var nån slags expert på invärtes medicin, så det var ju bra. Hon förnyade lite annat, och föreslog att jag skulle börja äta Cymbalta igen. Det gjorde jag en längre tid 2011-2012, utan effekt (bara biverkningar), men en hel del har ju hänt sedan dess, och jag är öppen för att prova allt. Mer piller, alltså.

Vi pratade träning, och hon tyckte att jag borde gå till gymmet varje dag. Jag höll inte med, av flera anledningar. Jag har inte råd med ett gymkort, jag har ingen att träna med dagtid, och ansträngning i mitt fall kräver ibland flera dagars återhämtning. Men det ska vi diskutera mer, hon ville mest att jag inte skulle sitta hemma så mycket, och dessutom få något vettigt gjort. Vi ska ses igen och utvärdera om 6 veckor, då har jag ju hunnit gå på vattengympa ett bra tag.

Pool, bassäng, simma, vatten

Rabblade lite snabbt upp vad som stod på min lista, och hon höll med om att det mesta måste kollas upp eller genomföras, och så skrev hon en remiss för provtagning för bristsjukdomar, blodvärden och sånt. Hon ville att vi skulle ha en långsiktig plan, och inte bara som det har varit i tio år – jag kommer dit och hinner bara med det absolut mest akuta, oftast medicin och intyg. Dessutom trodde hon, precis som jag alltid brukar påtala, att det inte bara är EDS. Det är följdsjukdomar, kanske reumatism och självfallet smärtöverkänslighet.

Självfallet trodde hon att jag var rädd för smärta, men så är ju inte fallet. Jag skiter i om det gör ont om jag gör något eller om jag får mer ont efteråt, för det är ändå inte så att jag är smärtfri. Det får vi ta och diskutera mer, för hon föreslog KBT. Absolut inte, testat förut, inte alls nöjd, avskyr det. Så även om vi hade lite meningsskiljaktigheter, så ville hon ha en långsiktig plan och ordna allt på min lista. Det är mer än vad någon har brytt sig om att göra – någonsin.

Sen gick jag till Apoteket och blev 1124 kronor fattigare. För ni tror väl inte att all medicin och alla tillskott jag behöver ingår i högkostnadsskyddet? Självklart inte, de kostar mig runt 600 kronor extra i månaden. Efter provsvaren från alla blodprover som ska tas kanske jag kan få något av det inom högkostnadsskyddet, men det är tveksamt eftersom de redan nu är på recept från läkare. Det kanske går att byta ut mot något mer välanpassat, i alla fall. Vem vet. Jag är nöjd, även om ”jag” är ett arbete som aldrig tar slut, så kanske vi i alla fall har börjat. Hon jobbade över en halvtimme på sin lunch för att vi skulle ha ett extra långt möte (en timme och en kvart), hur vanligt är det?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/nojd-med-lakarbesoket/

2 kommentarer

    • Lena on september 28, 2014 at 00:11
    • Svara

    Hej du härliga Klara. Jag läser allt du skriver. Ibland med ett leende på läpparna, ibland med en iilskerynka mellan ögonen, det är när jag läser om dina överklaganden. I dag blev jag glad för din skull, tack för en intressant blogg, Du får en stor kram från mig Lena

    1. Åh, vad glad jag blir av att höra det Lena! Tack snälla, och en kram tillbaka!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: