Nu kommer hösten

Nu har mer än halva september gått, och det hat varit en härlig månad. Har inte behövt någon jacka, knappt ens något mer än en tunn tröja eller klänning ibland. Helt fantastiskt, jag hoppas verkligen att vintern kommer att bli lika mild och skön som förra året. Men nu verkar det som om hösten är på väg.

Löven börjar gulna, och på vissa håll faller de av. Det är kallare nu än förra veckan, och det är dags att ta fram de lite varmare kläderna. Jag tycker alltid att de går så fort, de där korta veckorna mellan högsommarkänsla och höst. Men jag gillar ändå hösten, den är på något sätt väldigt mysig och fin – så länge den inte regnar bort. Men det har vi ju sluppit också. Än så länge.

Höstlöv på trottoaren

Nu är jag ju inte lika påverkad av dåligt väder som när jag jobbade, för det var ju ett rent helvete att försöka åka någonstans med färdtjänst i rusningstrafiken så fort det landat ett halt löv på vägbanan, eller kommit en centimeter snö i plusgrader. Värre än så, ja… Ni kan ju tänka er hur det är att aldrig ha en aning om hur eller när man kommer fram – om ens överhuvudtaget. De som betalar fullt pris när det är förseningar i kollektivtrafiken gick självklart alltid före.

Visserligen har jag fullt den här veckan och måste åka kors och tvärs över stan varje dag, men inte i rusningstrafik. Jag har bara 20 enkelresor kvar, så jag hoppas att de fyller på saldot snart. Annars får jag sitta hemma hela hösten, och beundra den från sängen. Kul. Det är kul nästan jämt.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/nu-kommer-hosten/

2 kommentarer

    • Jörgen Ekström on september 22, 2014 at 09:35
    • Svara

    Hej. (Född med PCD.) Ja jag var hos den briljante Dr. Stalfors örondoktor på Sahlgrenska i Göteborg – den 12/9. Han konstaterade att jag i praktiken var döv på vänster öra pga vätskeansamling. Satte in rör och jag trodde självklart att han skulle suga ut skiten. Jag bad om detta. Han hänvisade då till en studie ifrån Borås att det skulle ”dåna” för mycket i örat. Första gången på 56 år jag fått höra detta. Det skulle rinna ut på ett par dagar. I mitt stilla sinne tänkte jag då att all skiten skulle täppa igen röret. Så skedde redan efter två dagar. Ringde till Sahlgrenska men de kunde inte erbjuda några tider till den eminente Dr. Stalfors. Har i alla fall fått en tid imorgon hos en privat klinik imorgon. Så jag vill att ni skickar varma och kärleksfulla tankar till Dr. Stalfors – en riktigt kompetent örondoktor.

    1. Åh, ännu en briljant doktor! Det är tur att de privata alternativen ännu finns, annars skulle många av oss med sällsynta sjukdomar säkert vara mer eller mindre döda. Hoppas att allt går bra i morgon Jörgen!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: