Paddla kanot!

I går på förmiddagen var det ganska fint väder, halvklart och inte särskilt blåsigt, så jag och älskaren R gav oss ut på en liten tur med en kanot! Han har ”lånat” den (permanent, skulle jag tro) av sin farbror, och det är första gången sedan han hämtade den för ett par veckor sedan som det har varit varmt nog, och jag har varit i tillräckligt bra form för att åka ut en sväng. Det är flera saker som måste stämma för att jag ska orka paddla!

Det är en helt vanlig gammal kanadensare, och vi utrustade oss med varsin paddel, flytvästar och lite matsäck i en ryggsäck innan vi gav oss ut. Det är ju nästan kriminellt att inte roa sig på och i vattnet när det ligger så nära sommarstugan – det är ju bara några meter bort. Och det gick faktiskt ganska bra att paddla! Jag fick inte sitta längst bak och titta på medan R paddlade, så jag satt fram och körde med en lång kajakpaddel så att det inte skulle bli så ojämn belastning. R påstod att jag skvätte ner honom vid nästan varje paddeltag, men han får skylla sig själv. Jag är nybörjare, och jag fick ju inte sitta bak.

Paddla kanot

Vi paddlade kanske en halvtimme ut till en liten ö, där vi satt och fikade en stund. I närheten av en stack rödmyror. Det märkte jag när det var en jävel som bet mig mellan tårna. Sen försökte vi gå runt ön, men den var lite för kuperad för att det skulle gå särskilt bra, och sen åkte vi hem igen. Det blev ingen jättetur, men det var helt lagom för mig. Att paddla är ju bra för bålmusklerna, och armarna var som gelé efteråt, så något gott hoppas jag att det gjorde. Armbågarna tog stryk, men de gör de ju alltid, och snart får jag ortoser för dem också. Jag hoppas kunna paddla till små fina badställen flera gånger nästa sommar!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/paddla-kanot/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.