Sjuk läkare, dåliga prioriteringar

Jaha, de ringde ifrån vårdcentralen i morse och berättade att min husläkare var sjuk. Jävla skit också, jag har fyra saker som är superakuta, och 12 saker som inte är lika viktiga men ändå måste tas tag i. Jag har redan väntat i sex veckor sedan jag beställde tiden, och jag kunde få en ny tid till honom om fyra veckor. Nej, det finns inte en chans att jag kan vänta i fyra veckor.

Sekreteraren som ringde sa att de kunde boka in mig på en återbudstid hos min förre galning till läkare, men då berättade jag igen hur han behandlat mig, och att jag verkligen inte ville träffa honom igen. Hon rotade lite till och fick tid på fredag hos en läkare jag aldrig träffat förut. Hurra. Det är absolut bättre än att behöva vänta i fyra veckor, men då måste jag ju börja från början med alla mina symtom och dra en kort redovisning av hur allt hänger ihop. Känner hon inte till EDS måste hon dessutom läsa på – under tiden för läkarbesöket, för jag måste ha medicinska intyg.

Papper, ansökan, överklagan, Försäkringskassan

Jag kommer inte att hinna med alla de akuta sakerna, men om hon är bra ska jag försöka få till en tid till henne innan min ”vanliga” (jag har bara träffat honom en gång ännu) läkare har tid för mig igen. Jävla skit. Visst får man vara sjuk, men någon slags backup-plan borde väl finnas för de som är som sjukast?

Jag skiter fullständigt i förkylningar, sår eller stukade fötter, jag har diskbråck, kroniskt ryggskott och nackspärr, subluxerande höft, armbågar och axlar, kraftig lednära smärta som gör att jag knappt kan gå ibland, sömnstörningar och framför allt – ett svårt kroniskt bindvävssyndrom som jag behöver både intyg till kammarrätten för och en sjukskrivning. Jag behöver mediciner, ultraljud och magnetröntgen av hjärtat, provtagning för eventuella bristsjukdomar och bakterieflora, remiss till hjälpmedelscentralen och reumatologen. Och ett jävla F-kort så att jag kan gå till tandläkaren. Varför har de så usla prioriteringar?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/sjuk-lakare-daliga-prioriteringar/

2 kommentarer

  • Tofflanseptember 24, 2014 kl. 18:20
  • Svara

  Vården i ett nötskal. Jag tycker så synd om det, det bara strular för dig utan din förskyllan. Hoppas, hoppas att doktor Fredag kan ge dig dina intyg, åtminstone.

  Kram, vännen!

   • Klaraseptember 24, 2014 kl. 19:35
    Författare
   • Svara

   Tack! Jag hoppas verkligen det också, annars blir det väldigt galet! 🙁 Kram!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.