Sponsrad video – att ge sina barn alkohol

Det här är ett sponsrat inlägg som förhoppningsvis får någon förälder att säga nej till att ge sina barn alkohol. För det är tyvärr inte helt ovanligt att föräldrar ger sina tonårsbarn alkohol, trots att det är fel på så många nivåer det bara går. Det finns en anledning till att man inte får köpa alkohol på Systembolaget förrän man är 20 år – visserligen kan man gå på krogen när man är 18, men då finns det både personal och andra gäster som har lite översyn, och det är inte samma sak som att köpa med sig alkohol hem och dricka tillsammans med kompisarna.

Alla har vi varit unga, och alla kommer väl ihåg hur det var när man försökte få tag på alkohol innan man fyllt 20. Jag försökte aldrig göra det innan jag fyllt 18, men när det skulle vara fest i samband med någon konsert i plugget så fick man fråga de som var äldre att köpa ut. Jag hade aldrig något intresse av att vara full innan jag var 18, även om jag provdrack ett par starköl på någon liten turné i Danmark innan dess och lyckades bli full ändå. Det skulle aldrig falla mig in att fråga mina föräldrar om öl, vin eller sprit, men det är nog tyvärr inte så ovanligt. Den här videon är nog ett ganska bra exempel på hur det kan gå till.

Det är synd att föräldrar i allmänhet inte vågar säga ifrån. Det är så mycket som kan gå fel när folk dricker alkohol, och framför allt när barn dricker. Åldersgränserna finns där av en anledning, och jag tycker att föräldrar som ger sina ungar alkohol borde skämmas. Vågar ni inte säga nej? Hur kan man skaffa barn men sen skita i det ansvar man har som förälder – att se till att barnet är tryggt, säkert och älskat? Jag garanterar er att ungdomar varken är trygga eller säkra om de får alkohol. Skulle du som förälder kunna ge ditt barn alkohol som i videon ovan, eller har du som ungdom själv bett dina föräldrar om att få sprit till en fest?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/sponsrad-video-att-ge-sina-barn-alkohol/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.