Statusar på Facebook om medvetenhet kring cancer

Så nu har det börjat. Årets töntiga statusuppdateringar på Facebook som folk postar för att höja medvetenheten kring olika sorters cancer, men vet ni vad? Att ni skriver en rad på Facebook som inte har med saken att göra hjälper inte ett jävla dugg.

Antingen sätter ni in pengar på Cancerfondens konto, eller så skriver ni om hur cancer faktiskt har berört er personligen och uppmanar andra att sätta in pengar. Så här ser årets statusar ut, man kan tydligen välja, och alla är både jävligt löjliga och ingen har någonting med cancer att göra.

1. Satan vad mina pungkulor är svettiga.
2. Visade brösten för att slippa en fortkörningbot.
3. Har någon en tampong, mina är slut?
4. Hur tar jag bort fotsvamp?
5. Varför är ingen här när jag är kåt?
6. Inget toalettpapper, strumpor adjö.
7. Jag har blivit erbjuden en position som en kondomtestare, men jag tvekar.
8. Jag tror jag är kär, vad ska jag göra?
9. Jag har beslutat att stoppa användningen av underkläder.
10. Det är bekräftat, jag kommer att bli en mamma / pappa!
11. Vann 5089,32 kr på Lotto .
12. Jag älskar min stora fasta bröst.
13. Jag svänger mina pungkulor fram och tillbaka.
14. Det var inte en fis, nya byxor, tack.

Jag förstår inte hur folk överhuvudtaget kan tro att något av det här hjälper cancerforskningen eller någon som är drabbad. Jag förstår inte ens hur någon kan tro att en cancerdrabbad människa eller anhörig tycker att det här är roligt. Det är enbart dumt, och det gör inte någon som helst skillnad. Antingen sätter ni in pengar och delar kontonumret vidare (eller Cancerfondens hemsida), eller så gör ni inte ett dugg.

Jag skulle ta riktigt illa upp om jag hade bröstcancer (eller prostatacancer om jag var man) och mina vänner postade sånt här skit för att skapa medvetenhet. Hjälp någon med cancer personligen eller skänk en slant, eller håll käften. Och vad då medvetenhet? Det är de cancerformer som har högst medvetenhet, så kanske det vore läge att fokusera på andra saker i stället, eller lägga energin på att samla in pengar för saken? Så jävla löjligt, jag blir förbannad.

Om någon fick för sig att skriva töntiga saker för att skapa medvetenhet kring EDS skulle jag börja skälla ut folk, men det här har blivit så vanligt att folk förmodligen inte tänker sig för när de kopierar en status. Det. Hjälper. Inte. Någon. Det skapar inte medvetenhet. Det skapar irritation.

Folk skänker inte en slant för forskningen kring prostatacancer bara för att någon påstår att de inte har toalettpapper hemma, så enkelt är det. Tänk dig för innan du agerar. Hjälper det här? Nej. Hjälper dina pengar eller din omtanke om någon som är sjuk eller anhörig? Ja.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/statusar-pa-facebook-om-medvetenhet-kring-cancer/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterseptember 6, 2014 kl. 14:20
  • Svara

  Hänger nog inte riktigt med här. Vad menas med kommentarerna? Är dom skriva på något ställe där cancer uppmärksammas? Och i så fall vilken nytta gör dom?
  Oavsett är inte någon av kommentarerna speciellt kul eller ens nya. Inte konstigt att jag aldrig hängt på Facebook. Nääää, enligt mina fördomar är det bara fjortisgrejjer på fejjan.

  P.S Om det nu botar cancer så har jag idag svarta strumpbyxor på mig. D.S

  1. Folk publicerar dem på sina tidslinjer så att alla vänner kan se dem – så nej. De gör ingen nytta alls. Tack för info, jag tror att jag blev mer medveten om att cancer finns nu. :mrgreen:

  • mariaseptember 6, 2014 kl. 15:22
  • Svara

  Det är bara så löjligt dumt! Bättre att sätta in en valfri summa pengar till cancerfonden, vilket jag gör varje år.

  1. Ja, det är det enda sättet att göra någon skillnad! Heja! 🙂

  • Veckans minus, vecka 36 -september 7, 2014 kl. 17:37

  […] här veckan går veckans minus till allt tönteri på Facebook, och specifikt för att folk delar de här löjliga statusuppdateringarna för att öka medvetenheten kring bröstcancer och prostatacancer, i […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.