Utkast och slöseri med tid

Fasen vad körigt det är med allt nu. Den här veckan har jag haft tre vårdgrejer, och de i sig tar jäkligt mycket kraft och tid. Dessutom har jag nu fått ihop hela fyra sidor av mitt utkast till Förvaltningsrätten, så det går sakta framåt. Jag har ju ingen aning om de människor som läser det jag kommer att skicka in ens har läst mina tidigare överklaganden eller ens originalet då jag ansökte om handikappersättning, så det är svårt att veta på vilken nivå jag ska lägga detaljerna. Det är i alla fall uppenbart att de inte har läst bilagorna – eller inte fattat vad de läst.

Jag skulle tro att när mitt utkast är klart så ligger det på någonstans runt tio sidor, men sedan är det detaljgranskning och kill your darlings som gäller. Allt måste vara extremt tydligt, alla bilagor måste vara markerade i texten när jag hänvisar till dem, och alla källor måste finnas med. Skulle inte tro att de bryr sig om att gå in på internet och skriva in några webbadresser för att se informationen, så jag måste dels skriva in en del i texten, och dels skriva ut källan och bifoga i pappersform.

Det är jävligt störigt att inte veta vad de vet. Nämndemännen är ju vem som helst som inte kan något om EDS eller hur det funkar i vården. Därför skriver jag allt, en gång till, men på ett annat sätt och med de bevis de efterfrågar. De kommer förmodligen ändå att påstå att de medicinska bevis jag skickar in inte räcker, och det kommer visa sig att hela grejen med att det går att få ersättning är en ren jävla lögn.

Och det kommer att ha tagit mig hundratals timmar att sammanställa allt, det kommer att ha tagit flera timmar av Dr. Feelgoods extremt dyra timmar, och allt i onödan. Och ändå finns det folk med betydligt mindre hjälpbehov som får högsta graden av ersättning. Heja.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/utkast-och-sloseri-med-tid/

2 kommentarer

  • Piia-Liisa Pisalseptember 13, 2014 kl. 11:40
  • Svara

  Heja Klara!

  Jag hoppas verkligen att du får igenom handikappersättningen. Som fattig sjukpensionär är den och bostadsbidraget (som jag har till dess min dotter tar studenten till våren) helt nödvändiga för mig. Utan dem så skulle jag gå ännu mer back var månad. Ortoser (som jaga t ex är helt beroende av för att kunna fungera) kostar pengar, stora pengar 🙁 trots att landstinget subventionerar till en del). Det kostar mer att vara sjuk än att vara frisk.

  Trots detta betalar vi en större andel av vår lilla ersättning i skatt, än vad en som har en vanlig lön gör. Missförstå mig inte. Jag missunnar inte dem som arbetar sin lön på något vis. Min önskan är att det ska finnas rättvisa mellan de olika formerna av ersättning såsom löner, pensioner, sjukersättning, sjukpenning osv. Men också att det lyfts fram att vi med olika ersättningar betalar skatt på dessa! Ibland tycks detta falla bort, ersättningen benämnes som ett bidrag och bidrag är som regel inte skattepliktiga.

  Handikappersättningen är en ren skattefri kostnadersättning som hjälper mig att kunna betala för ökade kostnader jag ha pga min sjukdom. Varje kostnad har jag fått lov att styrka med intyg, att de är medicinskt motiverade. Och det gäller skolmedcin. Tyvärr, eftersom det som du säger Klara, finns annat också som kan hjälpa, men det godkändes inte i mitt fall heller.

  Återigen; Lycka Till och Varma kramar
  <3 <3 <3
  //P-L

   • Klaraseptember 13, 2014 kl. 13:43
    Författare
   • Svara

   Tack snälla! Ja, det är helt åt skogen. Jag får ut knappt 8000 kronor och det räcker till att äta och bo, men inte mer. Det kostar mig mer än 3000 kronor för smärtstillande behandlingar i månaden, plus de vanliga vårdbesöken som ingår i högkostnadsskyddet, och medicin. Och speciell träning i bassäng, och vitaminer i mängd som jag inte får på recept… Listan är lång, och jag är sängliggande på grund av att min inkomst är för låg och vården inte kan hjälpa mig. Jag hoppas verkligen att jag får ersättningen, annars blir resten av livet inte så roligt. Tack igen och stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.