Webshop – något för alla?

Allt fler skapar webshoppar och säljer saker via sina egna hemsidor nu för tiden – det är ju så himla enkelt att skapa en! Webhotellet har i de flesta fall färdiga installationer man kan använda, och med WordPress-plugin går det hur lätt som helst att göra en riktigt snygg webshop om man är lite händig eller har ett öga för text och bild. Minsta lilla företag eller lokal butik kan sälja online och därmed nå ut till en betydligt större marknad, än vad de vanligtvis har.

För mig är inte det nödvändigaste att en webshop har en snygg layout eller proffsiga bilder, utan för mig är funktionalitet och information A och O. Är det inte lätt att navigera och jag kommer dit jag vill när jag klickar, så spelar det ingen roll om bilderna är sjukt snygga. Saknas det dessutom information eller om villkoren är luddiga så finns det inte en chans att jag handlar just där.

Det finns ett företag som heter Smelink, och de har satt ihop en guide med tips om hur man gör en så bra webshop möjligt, så här ser den ut: https://www.smelink.se/smelink-tipsar-webshop.html. Det är riktigt bra och enkla råd som vem som helst kan följa, och som alla borde tänka på.

Det finns de som säger att jag borde starta en webshop med EDS-prylar, men med tanke på hur liten kundkretsen är – även om det är en internationell sida – så tror jag inte att det skulle gå särskilt bra. Det viktigaste är ju ändå att det finns en marknad för det man säljer. Om du har tankar på att starta en webshop, dela gärna med dig!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/webshop-nagot-alla/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.