Zucchini med panko

För ett tag sedan skrev jag ju om panko, och hur jäkla gott det blev att panera fisk med det. Samtidigt skrev jag att jag var ju tvungen att testa lite allt möjligt, för det kan ju inte bli annat än bra. Så häromdagen blev det pankopanerad zucchini! Zucchini smakar ju inte så mycket i sig, och älskaren R äter det knappt om man inte finhackar den och gömmer den i en gryta.

Jag kryddade bara ströbrödet med salt och peppar, men jag skulle ha tagit något mer som smakar något. Det hade säkert varit gott med parmesanost eller kanske lite chili. Det får bli nästa gång. Zucchini är ju ganska torrt, så jag körde bara med ägg och ströbröd och skippade alltså mjölet. Det blev inte alls dumt faktiskt, jag skar den i ganska tunna skivor så att den skulle hinna bli tillagad på den korta tiden det friteras.

Men det smakade inte så mycket mer än salt och peppar, så nästa gång blir det som sagt någon mer smaksättning. Vitlök kanske skulle vara bättre än chili? Hur som helst, R åt dem utan att klaga, och sa att de var mycket godare än både naturella och när de är i en gryta. Kunde till och med tänka sig att prova igen. Men vad ska jag panera nästa gång…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/zucchini-med-panko/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

    • Farsanseptember 18, 2014 kl. 22:36
    • Svara

    Falukorv naturligtvis. Kvalitetskorv, ingen billg skit. Mört och saftigt. Och R blir lycklig, den stackarn är ju svältfödd på korv.

      • Klaraseptember 18, 2014 kl. 23:13
        Författare
      • Svara

      Naturligtvis!

    • Petterseptember 19, 2014 kl. 18:17
    • Svara

    Eller en vanlig grillkorv av god kvalitet. I Amerikat finns det ju så kallade ”Corn dogs”. Det händer att de friteras tillsammans med öl eller läskeblask av kolasmakskaraktär. Smakar suveränt ihop med friterad spansk peppar fylld med mjukost. Mmmmmmm…… Arrrrrgh………

      • Klaraseptember 19, 2014 kl. 19:16
        Författare
      • Svara

      Urghhh…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.