Dålig deal på Groupon

Jäklar vad irriterad jag blev i går kväll. Jag fick ett tips på en väldigt bra deal på något på Groupon, en grej jag har längtat efter i många år. Det fanns två paket, ett med tre stycken för 119:-, och ett med sex stycken för 199:-. Jag valde paketet med sex stycken, valde Paypal som betalningssätt, skickades automatiskt till PayPals betalningssida, godkände betalningen på 199:- och fick sedan min orderbekräftelse: 3 stycken X för 119:-. Vad faaaan.

Kreditkort, betalkort, pengar

Det är inte en bra deal när det inte funkar. Skickade genast in ett supportärende med några skärmdumpar av transaktionen, skrev vad jag hade köpt och att jag utgick ifrån att de skulle ändra det till 6 stycken eftersom det är vad jag betalade för. Jag har köpt en deal genom Groupon tidigare, och då var det absolut inget problem med själva köpet, men med produkten. Det var en slags behandling som inte alls motsvarade vad beskrivningen upplyste mig om. Skickade in ett klagomål, fick aldrig något svar.

Eftersom det här var en enkel produkt som egentligen bara ska betalas och levereras tänkte jag att det inte skulle vara några större problem (och jag kunde se att det var folk som hade köpt paketet med 6 stycken av produkten i), men ack så fel jag hade. Så himla irriterande att det inte funkar som det står att det ska göra, och att min order ändrades efter att jag hade betalat för produkten. Vad fan, liksom? Efter lite googling verkar det visserligen inte som om jag är ensam om att ha haft problem med Groupon, så jag hoppas verkligen att de löser det här – typ i dag.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/dalig-deal-pa-groupon/

1 ping

  1. […] närmare bestämt den 30:e oktober, gjorde jag en beställning hos Groupon (jag skrev om det här). Jag köpte 6 stycken av en vara, betalade för dem och fick sedan ett bekräftelsemail på att […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: