Händerna och tummarna omhändertagna!

I går var jag hos min fantastiska handspecialist igen. Först gjorde vi ett varmt paraffinbad för händerna, och sen körde vi lite övningar för att stärka händerna. Hon såg att jag översträckte några av fingrarna åt alldeles fel håll, så jag fick med mig några saker för att stabilisera dem: små silikontuber att trä på fingrarna och någon slags textiltejp som brukar användas på djur – den är självhäftande, lätt att ta bort och går att återanvända.

Köpte även en boll till det facila priset av 30 kronor, och den ska jag använda till att träna upp styrkan i fingrarna. Mina händer blev lite svullna efter paraffinbehandlingen, så vi kunde inte riktigt prova ut vilken storlek jag skulle ha på en annan slags stabilisatorer för tummarna. De gör ganska ont och har gått ur led sedan jag var liten, och så har jag någon slags bindvävsknuta i dem också. Nästa gång ska vi i alla fall försöka se vilka som passar bäst, det är en slags ring med breda stöd som man kan stabilisera de fingrar som har problem. Splints, kallas de.

De gör att jag inte översträcker eller böjer tummarna åt fel håll, och de var väldigt bekväma. Och så ska vi kolla på lite enklare stöd för armbågarna som jag kan ha dagtid och under kläder, för de dagar när armbågarna gör så ont att jag skulle behöva robotarmarna på. De funkar utanpå vanliga kläder, men får inte plats under ytterkläder. Hon är så jäkla bra, jag ser fram emot varje besök hos henne. Det blir någon förbättring varje gång.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/handerna-och-tummarna-omhandertagna/

1 ping

  1. […] Oktober: Nästan hela månaden pajades av att jag tvingades prova Cymbalta igen – jag var riktigt sjuk hela tiden och hade svårt att träna. Blev färdig med överklagandet om handikappersättning och skickade in det till kammarrätten. Började träna, fantastiskt skönt. Medverkade i ett reportage i Expressen om hur livet inte riktigt blev som jag tänkt mig, när jag blev sjuk. Firade 5 år med R, fotade lite roliga bilder på lantstället och fick fler ortoser för fingrarna. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.