Konsultation om rullstol!

I dag hade jag en handläggare eller arbetsterapeut från sjukhuset på hembesök. Vi hade en konsultation om huruvida jag skulle få en elektrisk rullstol eller inte, och det var inga problem alls! Tänk om jag hade fått kontakt med de här människorna direkt när jag började be och tjata om hjälpmedel för flera år sedan, vad mycket pengar jag hade sparat. Läskigt mycket.

Min handläggare mätte mig kors och tvärs, frågade en massa om hur och i vilka sammanhang jag skulle använda rullstolen, och frågade vilka rörelser och saker jag skulle undvika mest. Hon sa att det var lättast med en trehjulig scooter, men att det förmodligen inte alls passade mig på grund av problemen med axlar och händer. Så det kommer att bli en med fyra hjul och joystick, vilket jag antar att det flesta ser framför sig när de tänker elektrisk rullstol – även om det finns mängder med varianter.

Elektrisk rullstol

Tyvärr var det väntetid på hjälpmedelscentralen, i alla fall på avdelningen för elrullar. Jag kommer att få en kallelse någon gång framöver, och så ska vi prova ut vad som passar bäst. Sedan ska jag och min handläggare tydligen ut och övningsköra, både här i närområdet och på tunnelbanan. För jag kommer ju kanske att kunna åka tunnelbana själv mycket enklare när jag har en sån – nu kommer jag ju inte ens in i vagnen utan hjälp om jag sitter i rullstol. Kan inte köra den själv heller, förresten. Bra dag. Bra nyheter. Nu gäller det bara att vänta!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/konsultation-om-rullstol/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: