Löven är hala!

Jag blir så jäkla irriterad på de där hala jävla löven på trottoarerna. De är värre än is, när de ligger i klump och är blöta. Jag själv har inte ramlat ännu, men jag jag halkat. Bara det innebär att jag dör så smått. Jag såg en kille som ramlade på Södermalm i går, när jag var på väg till badet. Det såg inte skönt ut alls, och han haltade rejält när han reste sig upp.

Det går ju inte att salta eller sanda på löven, men kan man inte borsta bort dem från trottoarerna med en likadan maskin man använder för att sopa bort grus och sand med på våren? Jag har sett folk arbetar med lövblåsare lite här och där på hösten, men det kanske är något privat? Eller tycker staden inte att det är någonting att slösa pengar på – trots att de gärna lägger ut miljonbelopp på plogning så fort det trillar ner två centimeter snö och är plusgrader? Jag fattar inte hur det ena är okej, men inte det andra.

Höstlöv på trottoaren

Visserligen vet jag inte om det går att ta bort löven på ett smart och kostnadseffektivt sätt, men det handlar ju bara om trottoarer i områden där det står mycket lövträd. Det är inte gator över hela jävla stan. Precis som med is, så är det bara en tidsfråga innan någon ramlar och slår sig rejält. Det händer säkert varenda år, utan att det får särskilt mycket uppmärksamhet. Och är det hala löv på spåren i kollektivtrafiken eller järnvägen, då stannar allt. Vad är det för fel på snygga barrträd?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/loven-ar-hala/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.