Mina nya hårspännen

Jag fick ett par frågor om hur mina nya hårspännen såg ut på närmare håll, så jag tog en annan bild som visar dem lite bättre. De är i tyg, men ser knappt spännet (som är guldfärgat) när man har det på sig, och jag älskar färgen!

Hårspännen som ser ut som blommor, röda nejlikor

Mina hårspännen är inköpta på billigaste avdelningen för accessoarer (snälla, uttala det med x och inte med s!), H&M, och jag har för mig att de kostade en tjuga för båda. Jag kommer inte ha användning för mer än en blomma i taget, men det skulle ju inte förvåna mig om jag slarvade bort en av dem, eller råkade klippa den i tusen bitar eller nåt. Jag har ju intyg på att jag är fumlig med händerna…

Jag har en liknande som är vit också, ska se om jag hittar en bild på den, eller mig i den vid tillfälle också. Det är väldigt sällan jag hittar sådana här hårspännen med blommor på, och om man hittar något är de ofta antingen alldeles för plastiga, för stora, ser för konstgjorda ut eller för barnsliga. Det är sällan man hittar ”naturliga” blommor, men jag letar vidare efter liknande spännen med andra färger. Tips mottages tacksamt!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/mina-nya-harspannen/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petteroktober 7, 2014 kl. 10:07
  • Svara

  Jag uttalar det med s då det enligt språknämnden är helt korrekt. Uttal med ks, dvs x är också helt korrekt.
  https://www.spraknamnden.se/sprakladan/ShowSearch.aspx?id=id=46535;objekttyp=lan

  Ordet är med all sannolikhet franskt och jag kan ingen fransk grammatik men har fuskat lite med italienska och där finns regler kring hur cc och cch ska uttalas i förhållande till c och ch.

  Då ordet ändå är så förbannat svårt att stava till brukar jag kalla det blingbling. Rött livar upp. Synd bara att jag har svårt att använda skarpa färger.

 1. Haha, ja, det stämmer, men inte säger man assess, asselerera, asseptera, assent, sussé… :mrgreen: Språkreglerna säger att man bör uttala det med x/ks, även om det har blivit assepterat att man uttalar det med s. 🙂 Bling funkar självklart, jag brukar säga pyngel.

  • Petteroktober 7, 2014 kl. 10:41
  • Svara

  Sant. Jag uttalar alla andra ord med ks så jag kanske skulle tänka om men då jag gillar att bråka och vara annorlunda rättar jag inte in mig i ledet. Det finns en hel del som assepterar saker. Det hör jag då och då.
  Kanske skulle börja använda det utmärkta svenska ordet tillbehör. För det är ju vad assesoarer är.

  1. Ja, det kanske är bäst så! 🙂 Du råkar inte ha några tips på var man kan köpa dylika tillbehör? :mrgreen:

    • Petteroktober 7, 2014 kl. 11:32
    • Svara

    Njaaa, är det tillbehör som sjalar, smycken och diadem är det dåligt med tips. 😀 Jag är duktigare på andra tillbehör och lämnar med varm hand över inköp av hårspännen till dig.

    1. Jahapp :-p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.