Nya vantar

Jag köpte ett par nya vantar i år, för första gången på länge. Det var utförsäljning på en av de stora friluftskedjorna på Kungsgatan i stan, så för 75 spänn fick jag ett par tumvantar med ett par inbyggda varma fingervantar. Alltså, det känns som att ha fingervantar på sig, men de ser ut som tumvantar eftersom de har ett extra lager. Lager på lager blir väldigt varmt, dessutom tror jag inte att de släpper in någon kyla eftersom de sitter åt runt handlederna.

Tumvantar med inbyggda fingervantar. Måste ha varma vantar!

Jag har inte provat om jag får plats med mina små värmekuddar inuti dem ännu, men det lär jag snart bli varse om. Det har blivit kallt, runt fem grader. Eftersom jag har iskalla händer och fötter jämt, så får jag helt enkelt strunta i att det inte är så snyggt. Min handspecialist trodde att jag kanske hade Raynauds syndrom, vilket visserligen inte är farligt – bara väldigt obehagligt att alltid vara kall. Inte bara för mig, utan för R också…

Jag ska premiärbära dem nästa gång jag ska någonstans och sitter i rullstol. Det räcker aldrig med vanliga vantar när jag sitter stilla, men när jag är ute och går är det inget problem med vanliga varianter. Så fort man sitter stilla och det är kallare än 15 grader är det helt hopplöst, jag blir en isbit utan dess like, och det tar flera timmar att tina upp om man är utomhus mer än någon timme. Det spelar ingen roll om jag har två par thermoleggins på mig och ytterligare ett par byxor utanpå det, alltid fryser jag någonstans. Målet för vintern är att i alla fall hålla händerna lite varmare.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/nya-vantar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.