Panikköpa baddräkt

Jag var ju tvungen att panikköpa en baddräkt i helgen, och som tur var hittade jag exakt den jag hade sett ut på sportaffärens hemsida innan. Det är synd att baddräkter sällan passar om man är lång och slank, för de skär in som fasen i axlarna om vidden är okej, och om längden är okej så sitter de så löst att det nästan går att kika in. Det finns inga särskilda storlekar för långa personer heller, så jag fick kompromissa. Den skär in lite i axlarna, men glider i alla fall inte runt. Jag hoppas att jag inte får sår i huden av att den sitter tajt – det är inte helt omöjligt. Jag går sönder vid minsta skav.

Baddräkt svart. Måste panikköpa en baddräkt!

Den såg ganska tantig ut med den låga benskärningen, men skit samma. Älskaren R var också tvungen att panikköpa ett par byxor, eftersom han spräckte ett par när han satte sig i soffan häromkvällen. Han avskyr ju att handla kläder, men jag tänkte att eftersom han ändå behövde lite nytt (enligt mig) så plockar jag i ordning lite saker jag gillar, placerar honom i ett provrum och så är det bara för honom att byta om.

Sen säger jag ja eller nej, och han går och betalar. Det blev två par byxor, när han ändå skulle ha ett kunde han lika gärna ta två så han slipper gå dit så ofta, fyra långärmade tröjor, varav två ganska tjocka, en t-shirt, 3 boxershorts och par 10 strumpor. Med min H&M-rabatt så betalade han bara 1100 spänn för alltihop, det var helt sjukt billigt. Ändå klagade han på hur dyrt det var med kläder… Hoppas bara att han slänger de som är utslitna och som till och med har hål nu bara.

Han skulle behöva skor och en höstjacka också, men inga av de skor jag gillar var något han kunde tänka sig. Han hittade något par som han gillade, men bara tills han såg prislappen. Det var ett par rejäla höst-/vinterskor i skinn med kraftig sula och härligt luddfoder, och de kostade 1200 spänn. Jag försökte säga att det är ungefär vad sådana skor brukar kosta, men nej, han hade väl spenderat för mycket på kläder på en och samma dag. Det var bara att tassa vidare och åka hem. Jag hatar att behöva panikköpa saker, men jag behöver verkligen en baddräkt på torsdag – och jag kommer att få mycket användning för den. Nåväl, vad är väl en middag på bordet.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/panikkopa-baddrakt/

2 kommentarer

  • Jörgen on oktober 1, 2014 at 18:41
  • Svara

  Mår man skit – måste man bara hit !!!

  En daglig dos ”Arga Klara” Rekommenderas härmed av socialstyrelsen.

  Din verbala och skriftliga talang kanske pigga upp oss som skriver dikter
  – noveller – kåserier mm på Poeter.se

  Ett råd: om du publicerar ngt – använd pseudonym.

  Å va fan är en WEBBPLATS: för något undrar en 56-årig Farbror med (PCD.) :o)

  1. Haha, vad härlig du är! Jag har försökt skriva lite andra saker, men mina talanger sträcker sig inte längre än till enkla blogginlägg.
   En webbplats, tja… Ett ställe i ett nät, en hemsida som kan vara privat, en blogg eller ett företags hemsida, ett ord som någon som inte kan svenska använder sig av… Var hittar du ordet någonstans?

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: