Rensar i garderober

Den här veckan har jag börjat att rensa ur och omorganisera innehållet i mina garderober inför hösten och vintern. Eftersom jag bara har två garderober är det något jag måste göra varje vår och varje höst, så att det jag använder mest är lättillgängligt. Alla sommarklänningar och shorts hamnar längst upp, längst bak, och de tjockare klänningarna och tröjorna åker ner ett par hyllor.

Eftersom jag har så lite plats i mina garderober måste jag använda en bokhylla i sovrummet till klädförvaring också, men det blir fort dammigt när det ligger framme. Det som hamnar där är alltså sånt som jag inte använder så ofta, och som tar stor plats i garderoberna – framförallt byxor. Och så träningskläder som jag inte har någon användning för.

Byxor från Lindex. Rensar i garderober

Visst borde man rymmas med allt i två garderober, men betänk att skor, väskor och andra accessoarer också ska få plats – då blir det ganska trångt. Det är lite lustigt det där med att det hinner bli sådan fruktansvärd oreda i en garderob på bara ett halvår. Jag tycker att jag är bra på att hålla ordning på allt, men jag antar att det blir en del stök när vi flyttar till och från lantstället varje sommar.

Jag använder mina kläder så länge jag bara kan, men jag hittar ändå alltid några saker som jag gör mig av med. Något som har gått sönder och jag bara använt då och då hemma, eller saker som har fläckar som inte går bort eller helt enkelt inte passar längre. Det blev en ganska stor hög i år, men jag har ju skaffat en hel del ”nytt” – oftast på second hand. Har en del kvar att rensa och flytta om innan det är klart, men i min takt så lär det ta ett tag till.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/rensar-garderober/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.