Så trött av medicinen!

Jag är helt paj! Från att ha sovit eller vilat 11-13 timmar om dygnet, vilket är normalt för mig som har ME/CFS (kroniskt trötthetssyndrom på grund av smärtan och att hjärnan alltid jobbar för att försöka ta reda på åt vilket håll mina överrörliga leder pekar), så har jag sedan jag började med Cymbalta gått till att sova eller vila 15-16 timmar om dygnet. Det är helt sjukt hur trött jag är, så fort jag sätter mig ner faller ögonen ihop. Jag kan inte läsa eller kolla på TV, kan knappt surfa eller skriva. Det står en varning i bipacksedeln om att man ska tala om för sin läkare om man äter starka smärtstillande som man blir dåsig av, men det visste hon ju när hon skrev ut dem. Jag sätter på datorn på morgonen men det är så jobbigt att jag inte orkar använda den sen. Katten ligger där själv och väntar på mig.

Svart katt ligger vid datorn

Jag pratade i alla fall med läkaren, fick en telefontid på en gång, och hon sa att det inte var någon fara. Jag berättade hur trött, yr och åksjuk jag kände mig, och hon sa att det oftast tar ett par veckor innan det går över. Jo, jag vet. Har feber nästan hela tiden, i stället för bara febertoppar vid ansträngning. Problemet är att jag börjar med bassängträningen på torsdag, och hon vill att jag ska gå ut varje dag och träna. Det finns inte en chans, för jag måste ta en timmes tupplur efter att jag har gått till postlådan ute.

Undrar hur det kommer att gå. Jag kommer ju att lägga all min energi på den där bassängträningen som jag har väntat i evigheter på, men jag vill inte vara så trött att jag inte orkar göra något annat alls i flera veckor. Jag måste göra klart överklagandet, men bokstäverna bara flyter ihop. Jag vill skriva ett och annat blogginlägg till, men jag kan inte för jag är alldeles för trött. Jag ska i alla fall testa att ta dem på kvällarna och se om jag kan sova bort det värsta, eller om det är lika illa dygnet runt. Det kan inte bli sämre.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/sa-trott-av-medicinen/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Åsa on oktober 1, 2014 at 11:08
  • Svara

  Satt och letade efter “prylar som värmer” inför vintern, för jag fryser som en darrande pinne bara det är under 20 grader (även inomhus…).
  Man gör ju det när man ständigt har förlamande värk och taskig ciruklation. Och då kom jag på att du också skrev i något inlägg om att du behöver värma fossingarna på något sätt!?
  Kika på den här länken https://bit.ly/ZqL8io – inte alltför dyrt (överkomligt) och jag funderar på att beställa själv.
  Ska se om det finns vantar också med samma värmefunktion, då köper jag dom direkt!

  Varma fötter & händer borde vara en rättighet för alla sjuka att få ha – gratis! (Kan man tycka!)
  / Kram på dig!

  1. Åhh, sådana vore bra! Jag var och pratade med min handspecialist förra veckan om just kalla händer och fötter, och tyvärr är det sånt man måste betala för själv.

   Jag kör med Heat Holders sockor och vantar från Clas Olsson, de är superbra! Dessutom har jag små värmekuddar som man aktiverar genom att trycka på en knapp, sen kokar man dem för att ladda upp dem igen. Tvåpack runda eller rektangulära för vantar eller fickor för 60 spänn, tror jag att det var. Synd att sånt här inte går att få – det är ju symtom av en sjukdom, eller ibland en sjukdom i sig (Raynauds syndrom). Tack för tipset och kram!

  • M on oktober 1, 2014 at 12:15
  • Svara

  Mitt bästa tips när man börjar med Cymbalta är Coca-cola och Mariekex. Låt inte magen bli tom, om möjligt. Min smärtläkaren var restriktiv till blandningen med morfinpreparat etc och Cymbalta. Men det är ju förstås olika. Kram!

  1. Jag har knappt kunnat äta på en vecka, men riskakor och vindruvor går bra! 🙂 Ja, mängden morfinpreparat jag tar kan omöjligt vara bra med tanke på tröttheten och yrseln, men om hon säger att det går bra får jag väl testa igen då. Ett tag. 🙂 Ska prova med läsk!

    • M on oktober 1, 2014 at 15:16
    • Svara

    Mängder med coca-cola, det kommer att hjälpa en del. Mot illamående osv.

    Anledningen smärtläkaren uppgav var Serotonergt syndrom, att det var en risk. Men som sagt, din läkare lär väl veta och avgöra, kan man tycka. =)

    1. Jag måste googla på det! Visserligen var hon medicinare, men jag har bara träffat henne en gång. Vore ju bra att veta säkert själv vad jag pratar om också, om jag måste argumentera för mig. Tack!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.