Sen huvudrätt och god mat

I lördags var jag och R ute på stan och käkade middag med mina föräldrar, som hade varit på Konserthuset. Vi gick till ett hotell i city, och käkade stora portioner getost med rödbetor och sallad, biff Rydberg, lamm och Västerbottensost-blinier med löjrom. Jag åt getosten till förrätt och sedan en fisk- och skaldjursbouillabaisse. De gjorde fel med beställningen så min huvudrätt var lite sen, så jag fick en toast Skagen att mumsa på medan jag väntade. Jag blev så mätt att jag dog lite.

De andra käkade efterrätt också, men det pallade jag inte. Min huvudrätt var enorm, och förrätten var inte liten heller. Hade inte ätit så där mycket på en hel vecka, kändes det som. Det har jag ju, men i väldigt små portioner och ganska ofta i stället. Stället andades 80-tal, men maten var riktigt bra, och till överkomliga priser.

Var sjukt trött, hade inte varit vaken så många timmar i sträck och dessutom varit utanför hemmet samtidigt på många dagar. På slutet orkade jag knappt hänga med i konversationen, och jag hade riktigt ont. Men det var trevligt, och det är inte varje dag man går ut och käkar fint – och dessutom blir bjuden på det. Tack, mamma och pappa!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/sen-huvudratt-och-god-mat/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.