Shopping och maskerad

Åkte till stan en sväng i går. Hade inte tänkt gå ut alls efter resan till och från lantstället i helgen, men jag trotsade värken och regnet och gick ut ändå. Det var tänkt att jag skulle träffa en god vän senare i veckan, men det blev inställt så jag kände att jag var tvungen att göra något kul ändå. Hade lite shopping på schemat också.

Åkte först till city och köpte ett par saker jag behöver som hjälpmedel till hemmet, en liten spegel på fot, så att jag kan göra mig i ordning lite lättare utan att axeln går ur led hela tiden. Kollade efter en liten ihopvikbar plaststol till badrummet också, så att jag kan sitta ner när jag fixar och donar. Hittade ingen någonstans, inte ens i svindyra hjälpmedelsbutiken. Så nästa gång det är dags för hjälpmedels-shopping, var kan jag hitta något sådant?

Sen var jag inne en sväng på Buttericks också, för jag ska på partaj nästa helg. Halloween, maskerad, härliga människor. Jag investerade 39 kronor i ett par horn, det får räcka. Jag gillar inte att klä ut mig, och tydligen är jag redan en okänslig jävel som inte bryr mig även utan horn.

Röda horn till maskerad. Shopping.

Ja, en del verkar tro det. Det är vanligt på sistone att folk tillskriver mig egenskaper som jag inte alls har. Jag orkar faktiskt inte bry mig om någon kallar mig för saker – även om andra tar illa upp så har jag annat att bry mig om, och det rör mig faktiskt inte i ryggen om jag blir kallad idiot, rövslickare eller något annat. Antingen har jag svar på tal (och om jag orkar så får personen höra det), eller så är det sant. Och oavsett vilket så spelar det ingen roll, jag har en publik blogg, jag kan inte förvänta mig att alla ska gilla det jag uttrycker.

Det tar en jäkla massa kraft att bli tillskriven egenskaper som jag inte alls har, och att folk utgår ifrån att jag är på ett visst sätt, betydligt mer än det lilla jönseriet nättroll kan orsaka – i alla fall hos mig. Om jag inte orkar bry mig för min egen sjukdoms skull, så för att hälften av alla människor som någonsin har bott på jorden har dött på grund av sjukdomar som sprids av myggor, eller för att jävligt många människor far illa runt om i världen och inte ens har rent vatten. Ja, skit samma. Nu har jag horn som passar, i alla fall.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/shopping-och-maskerad/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petteroktober 21, 2014 kl. 10:17
  • Svara

  Buttericks? Finns det fortfarande? Trodde sådant var helt ute i dessa digitala tider fast det kanske är mer maskeradprylar än billiga skämtprylar nu för tiden?

  Vad folk kallar mig bryr jag mig inte om. På jobbet är det i alla fall bara positiva ord från chefer och elever men privat finns det en hel del som missförstår mig. Bara för att jag har tydliga, bestämda och ibland radikala åsikter betyder inte att jag är en skitstövel. Folk tolkar nog andra utifrån egen övertygelse och då kan man missa den riktiga personen.
  Jag försöker bilda en uppfattning om folk utifrån en objektiv skärskådning och ibland uppfylls mina fördomar men då är det ju inte fördomar. Eller? 😀

  1. Buttericks finns i tre våningar på Drottninggatan! 🙂 De har fortfarande billiga skämtprylar, precis som förr.

   Att ha åsikter eller att inte bry sig om andras åsikter om en själv innebär aldrig att man är en skitstövel. Och nej, det är inte fördomar om en person uppfyller alla krav för att vara på ett särskilt sätt eller uttrycker sina åsikter som gör att människan kan placeras i något slags fack (rasist, inte så smart, tjuvaktig eller vad som helst – även positiva saker)!

  • Tatiamaoktober 21, 2014 kl. 10:20
  • Svara

  Men jag gillar dig ! Massor !
  Kram

  1. Haha, tack och detsamma! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.