Tid hos hjälpmedelscentralen

Jag har fått en tid till hjälpmedelscentralen nu. Den tredje december ska jag dit, tillsammans med arbetsterapeuten som var hemma hos mig för ett par veckor sedan, och prova ut en elektrisk rullstol jag kan köra själv de dagar jag behöver. Det ska bli jäkligt skönt – jag skiter faktiskt fullständigt i om du eller någon annan glor. Om jag ser någon blänga kan de vänta sig en kommentar från mig.

Men samtidigt så är jag lite skraj för att vi inte ska hitta något som funkar, med tanke på problemen med subluxerande och ibland helt luxerande leder i höger axel och armbåge. Eftersom jag är högerhänt kommer styrningen att vara på höger sida, och jag kanske inte fixar att ha armen rakt framåt längs armstödet särskilt länge. Det blir helt fel läge för armbågen. De kan säkert sånt där på hjälpmedelscentralen, men jag har aldrig sett någon variant där man kan styra med en liten joystick i knät i stället. Jag tar med en av mina robotarmar när vi ska dit, eftersom den låser min arm i det yttersta läget jag får ha den i.

Ortos för armbågar, min robotarm.

Tyvärr kan jag ju inte ha den varken innanför eller utanpå ytterkläderna, men den ger i alla fall hjälpmedelscentralen en fingervisning om vad jag inte bör eller får göra med armen. Den tredje december, det är väl sju veckor dit, och sen har jag ingen aning om hur lång tid det tar tills jag får en rullstol som de beställer. Om de lyckas hitta en som passar.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/tid-hos-hjalpmedelscentralen/

2 kommentarer

  1. Klart vi ska glo. Fast avundsjukt på dig som kan rulla omkring istället för att använda de där löjliga benen som vi andra får släpa runt med.
    Kolla om du inte kan få något styre/spak i stil med den här coola rullmojängen.

    https://addmovement.se/

    Om du drar till Västerås i morgon kan du kanske provköra denna überhäftiga mojäng. Jag vill ha en. NUUUUU……..

    1. Wow, vilken grej! Den vore helt perfekt! :mrgreen: Nu har jag tyvärr inget ärende dit just i morgon, men om några år kanske de finns på hjälpmedelscentralen! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: