Tömd på blod och masserad

Jag har varit på vårdcentralen och lämnat en halvliter blod eller så, för de där testerna jag tjatat om ett tag. Ja, okej, jag kanske överdrev lite, men åtta rör blod fick de. Det var en äldre kvinna inne i labbet före mig, och hon skrek som en stucken gris – bokstavligt talat. Hon fick ett sånt där stick i fingret, men hon var livrädd och helt hysterisk. I väntrummet satt en unge på kanske fem år med sin mamma, och ungen började självklart grina. Det gör inte ont, det är för en bra sak, och det är inte farligt. Att kliva på en mina är farligt och gör ont. Ja, skit samma. Det blödde ett bra tag.

Tömd på blod. Bandage efter blodprov.

I går var jag på massage hos Dr. Feelgoods assistent igen också. Helt underbart. Som vanligt var det med fokus på axlar, ländrygg och skuldror, och hon måste ta i med armbågarna för att lyckas trycka hårt nog på de stela musklerna. Visst fan gör det ont när hon masserar, men det är ju bara i musklerna, och det går ju över så fort hon slutar. Man biter ihop lite och njuter av smärtan, för den distraherar den andra smärtan som är så mycket värre.

Dessutom blir det ju så mycket skönare efteråt. Jag är inte som någon som stått med armarna över huvudet och arbetat hela livet längre – även om jag blir det efter ett par dagar igen. De där dagarna när musklerna är hyfsat avslappnade är så himla underbara, och jag vill ha många sådana. Ryggskottet är inte lika akut, och jag kan vrida på huvudet. Tänk om jag kunde få handikappersättning, då skulle jag kunna ha det så oftare än nu. Kanske inte jämt, men ofta. Nåja, vad är väl en bal på slottet.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/tomd-pa-blod-och-masserad/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: