Träna på 25 minuter…

I går var jag och tränade styrka i varmvattenbassängen på egen hand igen. Det här mycket bättre när det inte står en fysioterapeut man inte alls känner bredvid och berömmer en hela tiden. Låt mig köra så hårt jag kan och vill, för jag har bara fått tolv veckors träning till att börja med, och jag vill få ut så mycket det bara är möjligt av det. Jag måste träna så hårt det bara går, trots illamåendet och huvudvärken som följer med den där jävla skitmedicinen Cymbalta.

Simma

Man har bara 25 minuter på sig att träna, och på den tiden ska jag hinna med med femton övningar. Jag får fokusera på de övningar som stärker mina svagaste områden, för det finns inte en chans att jag ska hinna göra alla grundligt så att jag nästan får mjölksyra i musklerna. Eller så får jag köra en del övningar varannan vecka – några är ju faktiskt desamma som på gruppträningen.

Jag rör mig så fort jag bara kan i vattnet, för att träna så hårt det går och få ut mesta möjliga motstånd. Jag vill få upp pulsen och hålla den uppe under hela passet, eftersom kroppen tål belastningen av att röra sig fram och tillbaka i varmt vatten. En del guppar runt nästan meditativt och trycker ner en boll då och då, men jag är där för att träna styrka.

De sista fem minuterna av passet är det avslappning, och då får inte någon fortsätta träna. Det ska vara tyst, de släcker, och folk ligger med huvudet på sina flytgrejer och vilar. Min nacke och mina axlar fixar inte det, så jag sitter på den i stället och hoppas att jag inte krockar med någon. Bara jag får till rätt intensitet, tid och prioritering av övningarna så kommer det bli jäkligt bra. Jag har träningsvärk för första gången på evigheter, sjukt skönt!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/trana-pa-25-minuter/

2 kommentarer

  • Piia--Liisa on oktober 12, 2014 at 17:58
  • Svara

  Bassängträningen är min räddning. Utan den skulle jag inte kunna träna just någonting. Jag har kört hårt tidigare, främst innan jag fick diagnosen och då jag fortfarande kunde klara mig själv. Nu får jag åka dryga fem mil enkel resa 2 ggr/vecka och träna på sjukhusets varmbassäng. Intensiteten varierar mellan att bara vara och röra mig min halvtimma i vattnet till att kunna ta i och jobba mer intensivt.
  För din skull hoppas jag du får fortsätta.
  Jag har tränat sedan -08 i bassäng, med en termins uppehåll i samband med flytt och jag är beroende, både fysiskt och psykiskt av att få komma iväg.
  Nu efter bäckenfrakturen jag ådrog mig tidig sommar och som jag fortfarande har ont av så är träningen än mer betydelsefull, eftersom jag nu har blivit så mycket mer beroende av rullstolen även inomhus!

  Hoppas att du kan njuta riktigt av träningen och som EDSare sägs det att vi får multiplicera med fyra! Dvs min halvtimme motsvarar två timmar för en frisk person. Då är det inte så konstigt längre att man är trött efter ett träningspass!

  Kram!

  1. Ja, det är så himla skönt – och kul! Jag har varit helt slut efteråt och varit liggande ett par dagar, men det är värt det. Muskler är ett måste när man har ont! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: