Utslag av Norspan

För ett par dagar sedan började det bränna och klia som fasen där jag har mitt morfinplåster. Det var som om någon stod med en liten varmluftspistol och siktade på min arm. När jag kände ovanpå plåstret kunde jag känna ganska stora svullnader på huden under också, så jag ryckte loss det. Huden var knallröd med utslag och vita små bulor i ränder.

Jag hade bara haft plåstret i fyra dagar, så det var fortfarande en dag eller två kvar innan det var dag att byta, men det gick verkligen inte att ha det kvar. Det är många som får utslag av Norspan, men det är första gången det verkligen blev så här illa för mig när jag har haft det på armen. Första gången satte jag det strax under ena nyckelbenet, och sen hade jag en röd fyrkant (som sedan blev vit) där i ett par månader. Syns fortfarande i rätt ljus.

Norspan plåster, medicin

Jag insåg senare att jag hade glömt att lufta plåstret innan jag satte på det, och jag gissar att det kan vara den detaljen som orsakade mina utslag. Eller att jag haft det på samma ställe tidigare. Brukar alltid lufta dem, och har inte haft några problem – så länge jag inte haft plåstret på tunn hud. Det verkar räcka att lufta det en minut eller så innan man trycker fast det, så nu är det vädrat och fastsatt. Kroppen har ett frimärke och är redo att stämplas och åka iväg.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/utslag-av-norspan/

2 kommentarer

    • Jörgenoktober 11, 2014 kl. 19:01
    • Svara

    vad menar du med att du luftar dem ?

    1. Jag tar loss plåstret från förpackningen och lägger det med klisterytan uppåt i en eller några minuter innan jag trycker fast det på armen! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.