Veckans minus, vecka 42

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan går veckans minus till regeringens beslut att slopa inträdesavgifterna på de statliga museerna. Är det inte jävligt dumt? För det första – så gott som alla museer finns i Stockholm, och det finansieras genom skattehöjningar i hela landet. En stor del av befolkningen får alltså inte ta del av det här, bara betala för det. Det kan man ju tycka är jävligt orättvist, och verkligen inte något som behöver prioriteras. Barn och ungdomar har ju redan innan fått gå in gratis, och nu är risken att de kan få betala för specialutställningar, medan turister från hela världen faktiskt får gå in gratis – trots att de borde betala. Jag tycker att det är helt sjukt puckat.

Pengar. Flera buntar med sedlar. Ersättning. Veckans minus

Det andra som är så förbannat dumt med det här är att våra statliga museer i de allra flesta fall är skit. De är gjorda för barn, det är omöjligt för en vuxen med något slags intresse av utställningens ämne att lära sig något. Hur vore det kanske att satsa de 80 miljoner kronorna detta kommer att kosta på att faktiskt få till någon slags bra nivå på museerna i stället, om de nu ska råna alla som inte bor i Stockholm ändå?

Nä, fy fan vilket dumt förslag, det får veckans minus. 80 miljoner kronor är en jävla massa pengar, och jag garanterar att man inte blir särskilt allmänbildad av våra statliga museer som de är i dag ändå, om man nu helt plötsligt kan gå enbart för att det är gratis – de är ofta på sandlådenivå.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/veckans-minus-vecka-42/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petteroktober 19, 2014 kl. 19:21
  • Svara

  Så här motiverade en kommunist, (vänsterpartist) varför RUT för läxhjälp måste avskaffas.
  – Varför ska de som inte använder tjänsten vara med att betala för de som nyttjar den.

  Hallå. Jag har inga barn och har heller aldrig använt barnomsorg som barn. Innebär det att jag kan slippa vara med att betala för barnomsorgen?

  På samma sätt är det med annat som ska skattefinansieras. Jag ju med och betalar för fritt inträde fast jag inte kan nyttja det. Kan inte då även RUT för läxhjälp finnas kvar? Jag tror inte det bara är ”rika” som nyttjar det. Finns massvis med föräldrar med lägre inkomst som med läx-RUT har råd att kompensera för den värdelösa skolans insatser.
  Fast det ligger ju inte vänsterns intresse då deras åsikt verkar vara att alla ska vara lika. Lika dåliga. Gud nåde den som tar egna initiativ eller presterar bättre än andra. Fyy…..

  1. Nej, i vissa fall fungerar det argumentet sämre än annars. Så länge det gäller sånt som skola och barnbidrag ska alla vara med och betala, även om man inte har barn.

   Jag tror att det kanske finns en och annan som inte annars skulle ha råd att gå på museum som kan göra det om det blir gratis, men det är redan nu gratis för barn och ungdomar, och det kostar inte mer än motsvarande en pizza i inträde för en vuxen, så det är inte ett hållbart argument. Det är mest turister och skolbarn som går på museum i stan, och det är väl klart att turisterna ska betala? Nej, jag fattar inte hur man kan vilja beskatta befolkningen för det. Så uselt.

  • Tatianaoktober 21, 2014 kl. 09:04
  • Svara

  Alltså..
  De som går på museum går oavsett om det är gratis eller ej.Som jag dårå . Och det är jue inta så att människor går på museum fem dagar i veckan . Så det är bara att slanta upp tycker jag.

  De som hellre sitter i soffan svullar chpis och tittar på Ullared kommer att fortsätta att göra det oavsett om det är gratis med kulturella aktiviteter eller ej ( f ö så har jag inga fördomar alls )

  Och jag röstade inte på moderaterna …så du Petter jag tycker att det är ok med Rut och att man ska betala inträde. Och jag tycker inte att alla ska vara lika . För det funkar inte i praktiken .

  1. Nej, precis! Alla är olika, alla gör olika, och jag tror knappast att flera vuxna går på museum (som ändå många gånger är gjorda för barn) oftare bara för att det är gratis. De som går dit gör det för att de har ett intresse, och de betalar ändå. Okej att det är gratis för barn och ungdomar, men det är det ju redan…

   • Petteroktober 21, 2014 kl. 10:10
   • Svara

   Du kanske missförstod mig. Jag är för RUT. Egentligen tycker jag alla verksamheter ska bära sig själva utan stöd men i vissa fall under vissa tider kan ett tillfälligt stöd vara OK.

   Det finns ett museum några mil från mig som nu blir gratis. Det är inte så säkert att jag kliver in där bara för det men visst är det större anledning att gå dit om det är gratis.

   Alla är som bekant olika och det är det jag tycker är bra. Ibland blir det konflikter men att tro som politikerna gör att det går att göra alla människor lika är bara enfaldigt. Hellre lite konflikter som kan leda till samförstånd än ett samhälle som är en grå massa som drar i samma riktning. 😀

   Individualism är bra för utvecklingen.

   1. Ja, en grå massa kan aldrig leda till något bra. Utan individualism – och någon slags belöning för att man sticker ut och gör något bra – kommer vi inte särskilt långt. 🙂

  • Tatianaoktober 21, 2014 kl. 10:28
  • Svara

  PetterJag fattade att du är för Rut .Är ganska snabbtänkt 🙂

   • Petteroktober 21, 2014 kl. 11:25
   • Svara

   Skönt. Då kan jag sova tryggt om nätterna. 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.