Vill göra en ögonlaser

Jag skulle så himla gärna vilja göra en ögonlaseroperation för att fixa till mitt synfel! Jag har linser eftersom jag inte kan ha glasögon utan att det gör ont, men tyvärr är det ingen idé att göra någon ögonlaser. För vad består ögonen av? Jo, bindväv. Och vad saknar jag, som har EDS? Jo, en tredjedel av all bindväv.

Min syn och synfelet kommer med allra största sannolikhet att förändras ganska många gånger i livet. Det är vanligt att de med EDS är närsynta på ena ögat och översynta på det andra, men det kan ändras på bara ett par år – särskilt hos barn och ungdomar. Jag är “bara” lite närsynt, och även om jag skulle spara in kostnaden för kontaktlinser och synundersökningar bara på några år, så är det inte värt att göra en ögonlaser när synen kan förändras så mycket.

Kontaktlinser och glasögon. Skulle vilja göra en ögonlaser.

Dessutom är kirurgi, även om det bara är ögonlaser, något man bör undvika in i det sista med EDS. Det läker inte, det blir komplikationer, ärrbildningar och så kanske det är helt i onödan i alla fall. Jag tror inte att det funkar att göra fler än en ögonoperation, och då har man redan skadat ögonen en gång. Jag får drömma vidare och vara lite avundsjuk på alla som inte har en ovanlig mutation som orsakar en brist av bindväv – nästan alla, alltså

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/vill-gora-en-ogonlaser/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.