Anmälan om utebliven vård

Jaha, då har jag gjort en ny anmälan. I går kom det nämligen. Det, brevet från Reumatologkliniken på Karolinska, igen. Remissvar nummer två, det där jag bad min husläkare att inte skriva att jag har EDS, utan i stället beskriva mina reumatiska symtom:

Reumatoid artrit och inflammationer i lederna, fingrar, handleder, axlar, armbågar, höft och knän. Jag saknar 1/3 av all bindväv i kroppen, vilket i mitt fall påverkar framför allt hud, muskler, tarmar, andningsorgan. Degenerativ disksjukdom, problem med facettlederna, kroniskt ryggskott, kronisk nackspärr, diskbråck, nedsatt rörelseförmåga. Muskelsmärta, EDS i sig orsakar smärtöverkänslighet och man utvecklar fibromyalgi.

Symtom från alla grupper av reumatiska besvär, utom en. EDS är till och med listat på Reumatikerförbundets lista över reumatiska sjukdomar, men icke sa nicke, jag blir ännu en gång utan vård. Det första jag gjorde var att skriva en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, där jag beskrev min sjukdom och mina symtom, och anmälde Reumatologkliniken på Karolinska som vägrar ta emot mig. Jag passade på att nämna problemen med att få hjälp på vårdcentralen också, men det är nog inte de som gör mest fel i det här fallet.

EDS awareness month, Ehlers-Danlos syndrom

Visserligen vet jag inte exakt vad min husläkare skrev i den andra remissen ännu, men när jag ska dit om två veckor ska jag be om utskrifter av både remisser och remissvar. Är det några som helst felaktigheter i hur remisserna är skrivna så gör jag en anmälan på läkaren också. Hon har ju vägrat ge mig de mediciner jag behöver och ordinerat mig att gå på gym varje dag (det ger mig skador för livet, om jag ens kommer ur sängen alla dagar), men hon får en chans till nu när jag gett henne en hel lunta med information.

Fy fan för att man ska behöva skriva anmälan efter anmälan och överklaganden hela jävla tiden när man är sjuk. Räcker det inte med att jag knappt får på mig kläderna en del dagar, att jag behöver en jävla elektrisk rullstol, och att jag ibland går utan mat ända till sen kväll för att jag inte får upp kylskåpet eller kan öppna en konservburk?! Fy fan, Sverige.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/anmalan-om-utebliven-vard/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.