Arbetskläder

När jag tänker på arbetskläder så tänker jag i första hand på kläder som bärs av till exempel byggarbetare, sådant som syns väl. Gula byxor, orangea västar och kraftiga arbetsskor. Eller kanske (eftersom jag spenderar så mycket tid på sjukhus och inom vården) det som brukar kallas för “scrubs” – kläder som används inom vården. Och så självklart en och annan kockrock.

Men det finns många andra slags arbetskläder som man kanske inte i första hand tänker på som arbetskläder. För vad sägs om en snygg dräkt på en receptionist på ett fint hotell, eller en tjock och riktigt varm jacka för de som arbetar utomhus när det är kallt, eller helt vanliga mörka byxor eller kjolar på företag? Ofta tror man nog att personalen har sina egna kläder, men jag skulle tro att det i många fall handlar om speciella arbetskläder som de anställda själv får välja utifrån vissa kriterier. Vad tror ni om den här kjolen till exempel? Supersnygg pennkjol som är mjuk och slitstark.

Arga Klara i kjol. Det är arbetskläder, fast snygga sådana!

Den är inte köpt på någon av de vanliga kedjorna, utan kommer faktiskt från Tingstad Prowear. Fördelen med arbetskläder är att de håller betydligt längre än “vanliga” kläder, för kvaliteten är gjord för att hålla slit och långa arbetsdagar. Dessutom har den både fickor – vilket är hemskt ovanligt och samtidigt väldigt praktiskt på en snygg kjol – och en nyckelhälla. Helt perfekt när man vill gå ut och faktiskt inte orkar bära med sig någon väska, bara för att damkläder vanligtvis inte har fickor. Och jag kan inte alltid bära saker.

Självklart finns det både billiga och dyra arbetskläder (som ser ut som vilka snygga vardagskläder som helst), men om man är ute efter något som är praktiskt och som faktiskt håller mer än en säsong så är det helt klart värt att leta på ställen man kanske inte i första hand ser som typiska för att shoppa kläder på. Min kjol är i alla fall grym, och jag är helt säker på att den kommer att hålla längre än en motsvarande från H&M.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/arbetsklader/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.