Bär reflexer!

Hur svårt är det för fotgängare och cyklister att använda reflexer egentligen? Inte alls faktiskt, men trots det går de flesta utan – och många förväntar sig att bilförare eller cyklister ska se dem. Dessutom har de flesta människor ganska mörka ytterkläder på sig. Fattar de inte att de är helt osynliga när det är mörkt ute? Det är ju dessutom mörkt typ hela tiden, så vad är grejen? Vill ni dö, eller?

Det är faktiskt inte alls en särskilt avlägsen risk. Det är inte töntigt att ha reflexer på kläderna. Inte bara kan det rädda ditt liv, det kan bespara en stackars bilförare ett trauma. En del är väldigt noga med att ha reflexer på sina hundar när de är ute och går, men har de själva på sig något så att de syns i trafiken? Nej, inte ett dugg. En bilförare kan ju inte gissa om hunden går precis bredvid ägaren, om den har ett långt koppel eller om den till och med går lös.

Reflex i form av en uggla. Om reflexer.

Så är det verkligen så svårt att ha reflexer på sig? Varför har så många ingenting alls som syns när de är ute på morgonen och på eftermiddagen och kvällen? Man behöver inte göra som jag och ha en gul uggla eller ett fult blekt mumintroll i ett snöre med en säkerhetsnål i fickan, det finns många snyggare lösningar som knappt syns annars. Reflexband fram och bak på jackan, eller varför inte på mössan? Eller ett sånt där man lindar runt handleden på jackan? Om man har reflexband måste man ha det både bak och fram, annars syns man bara från ena hållet. Och det räddar liv, så bär för fan reflexer om ni är ute i mörkret!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/bar-reflexer/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  1. Ja jisses, det där blir jag inte klok på heller. Hur svårt kan det vara att dra på sig ett reflexband?
    Såg förresten två tjejer som joggade häromdagen, de hade förutom reflexer röda diodband på sig – såg riktigt coolt ut och syntes superbra, fast har inte koll på vart man får tag i dem.

    1. Åh vad smart! Sånt brukar finnas på typ Clas Olsson har jag för mig, kanske på sportaffärer också. Det är synd att inte fler bär reflexer när det är en sån billig livförsäkring!

  2. Är det detta som är reflexologi? Läran om att bära reflexer. Jag är superduktig på att bära reflexer när jag motionerar. Glömmer emellanåt när jag är privat men försöker ha såna där reflexband man kan böja hängandes på mina väskor. Hmmm… Ska nog köpa några till.

    1. Precis! Billigt på Clas Olsson, jag har många, fast jag sällan är ute när det är mörkt… Hmm.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.