Bättre form!

Jag känner mig i lite bättre form sedan jag började träna. Jag får inte mindre ont av att träna – tvärtom – men det är bra för framtida ledbesvär. Tyvärr käkade jag ju medicinen från helvetet de första tre veckorna, och då blev det minsann inga muskler. Tvärtom, jag gick ner flera kilo. Jag har lite svårt för att äta så pass mycket som jag behöver för att lägga på mig lite muskler, men ibland lyckas jag vräka i mig. Jag såg visserligen inte direkt otränad ut innan jag började med min styrketräning heller, eftersom mina muskler bokstavligt talat springer ett maraton om dagen – no joke – men de belastades fel.

Simma

Jag har redan blivit starkare i bålen, vilket var ett av mina huvudsyften. Jag tränar ju inte för att komma i form eller bli av med något sladdrigt någonstans, för det behöver jag inte. Jag tränar för att få mer stabilitet i lederna, så att de inte går ur led titt som tätt. Och så tränar jag för att få lite adrenalin och lite välgörande endorfiner. Jag är faktiskt minst i så här bra form nu.

Jag får ju fortsätta åtminstone fram till slutet av mars, men med uppehåll över jul och nyår. En del sitter mest på en flytring i bassängen och babblar den där halvtimmen, snacka om att slösa bort sin egen – och andras – tid. Det är faktiskt ganska lång väntetid för att få börja, och när folk inte tar det på allvar så förstör de indirekt för andra människor. Det gör mig lite sur. De pratar om hur sjuka de är, men jag ser dem aldrig röra sig i poolen mer än att sitta på flytgrejerna och prata – och det är inte så deras träningsprogram ser ut…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/battre-form/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.