Billig elektrisk pepparkvarn!

Jo, jag fick ju en sak av mina föräldrar på kalaset i lördags, som var så bra att det var värt att ta en liten shoppingtur på söndag morgon! Det jag fick var en elektrisk pepparkvarn, precis en sån jag önskat mig. Den har en lätt touch-knapp, inte något man måste ta i för att trycka på, som maler i valfri storlek och dessutom lyser upp det man maler pepparn på. Mina händer pallar inte att vrida på en vanlig kvarn jämt, och färdigmalen peppar i plastburk smakar bara damm.

Saltkvarn

Jag hade önskat mig sådana i julklapp, men de fanns tydligen på Lidl den här veckan – extremt billigt. 80 spänn, och då ingick 6 batterier! Vi rusade (med bil) till flera Lidl-butiker i närheten på söndagsmorgonen för att köpa ett par till (en till salt och en till grön- och rosépeppar också), för de sa att det inte fanns många kvar i den butiken de hade handlat i. Det gjorde det inte i våra butiker heller – de var helt slut. Ringde föräldrarna och hörde om de kunde skaffa ett par till, och de lyckades få tag i två till.

Men vilket klipp! 80 spänn, jämfört med 800-1500 i de inredningsbutiker jag har sett likvärdiga i. Visst, de har nog inte livstids garanti, men om en pajar har jag i alla fall haft en riktigt bra ett tag och vilat händerna. Använder ju kvarnen så gott som varje dag när man äter eller lagar mat. Och så har jag två extra. Jag tror inte att en elektrisk pepparkvarn är något som Lidl brukar ha i sitt ordinarie sortiment, utan det var en av de där extragrejerna som dyker upp riktigt billigt ibland. Då får man passa på, trots att det inte är jul än. De fanns i fyra färger och den jag fick var två blå och en röd. Helst hade jag velat ha alla i samma färg, men det spelar ingen roll så länge de funkar.

Så nej, ni som har planerat att ge mig en elektrisk pepparkvarn i julklapp (den stod på min önskelista) får tänka om. Inte för att jag behöver några julklappar alls, men det finns de som envisas med att ge mig saker (tack!) ändå. Hurra, vilken bra present, och tack mamma och pappa!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/billig-elektrisk-pepparkvarn/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.