Fika på stan och ledig från matlagning

Jag och älskaren R åkte till stan en sväng i går. Utan ärende, men bara för att göra något. Visste att det skulle vara sjukt mycket folk – det var ju löning för de lyckliga människorna som har eller kan kan ha ett jobb – och säkert rea på många ställen där de har missuppfattat Black Friday. Det var ju lördag, och vi är i Sverige. Vi började med fika på Gunnarsons vid Skanstull, riktigt bra fika i gammaldags kondismiljö. Taket var prytt med pepparkaksgrisar.

Pepparkaksgrisar i taket på Gunnarsons specialkonditori. Fika på stan.

Sen gick vi till Myrorna, och R köpte ett gäng böcker. Jag såg en skitsnygg grön porslinskanna för 25 spänn, men eftersom jag inte har någon användning för den så fick den inte följa med hem. Det är fullt hemma ändå. Sen skulle vi kolla om det fanns några platser kvar till den där filmen vi hade tänkt se, men vi kom lite för sent och det var två timmar kvar till nästa föreställning. Glöm det. R ville fika igen – vi åt bara frukost första gången och inget som var fullproppat med fett och socker – men jag var inte sugen. Bättre att köpa hem något än att sitta och frysa på en obekväm stol.

Vi gick runt lite, pratade, kollade på folk, men det var för stökigt på stan. Efter ett par timmar åkte vi hem igen, och eftersom R är ansvarig för matlagningen på helgerna så fixade han allt sånt. Bakad potatis med min skagenröra, som han tillverkade. Jag hade inte orkat göra något i alla fall. Helt slut efter bara tre timmar på stan, varav hälften av tiden sittandes still. Det var trevligt att komma ut, men nu gör det ont.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/fika-pa-stan-och-ledig-fran-matlagning/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.