Försäkringskassan och ny jacka

Här är jackan jag fick av R i lördags. Eller, här är jackan som jag valde och skulle ha betalat själv, men eftersom han var skyldig mig pengar så betalade han den. Ja, skyldig mig pengar, efter att ha lånat mitt PayPal-konto. Försäkringskassan anser ju att vi ska leva som på 30-talet, att jag ska vara hemma, men att han inte bara ska försörja mig och sköta hushållet, utan även ska sluta med sin egen träning och alla sina hobbies för att betala för min vård och mina behandlingar.

Det är helt oförenligt med mina värderingar och min åsikt om ett värdigt och jämställt liv, och det är en skam att FK fortfarande gör så. Om min sambo tvingas betala många fler tusenlappar i månaden för mig, och dessutom sluta med sina hobbies och sin träning, så blir ju ingen lycklig. Han straffas för att jag är sjuk, och det är jävligt sjukt i sig. Om jag lånar av honom betalar jag tillbaka, och tvärtom. Punkt. Vi delar kärlek, inte ekonomi. Jag är nöjd med min jacka i alla fall. Och ja, jag ser trött och sur ut.

Arga Klara i ny skinnjacka. Jacka från Myrorna!

Jag vet inte varför Försäkringskassan fortfarande uttrycker det exakt på det viset (”Ja men han får väl sluta med sina hobbies då”) i stället för att ge människor med funktionshinder det ekonomiska stöd de behöver, inte vara för att överleva, men för att ha ett värdigt liv. Det är inte kul att sitta som en jävla grönsak inne för att man inte har råd att gå och fika med en vän, inte har råd att se en film en gång i halvåret, eller inte har råd att åka färdtjänst. Det är inte rimligt att människor med funktionshinder ska tvingas vara hemma på grund av att de inte har råd att gå ut och träffa dina kompisar, enbart för att de eller deras anhöriga har en mer modern inställning till försörjning än vad Försäkringskassan har.

Deras approach är inte bara vidrig mot individerna som är sjuka, den förstör alltså även för de som ”tvingas” bo ihop med oss äckliga, multisjuka människor som nekas vård av landstinget och inte får bidrag för vård av Försäkringskassan. Men nog om det. Jag fick en jacka i skinn för 215 kronor, hade jag köpt den ny hade den kostat åtminstone 1500. Har letat länge efter den här modellen av jacka, så jag är glad. Den blir perfekt för vår- och höstväder, och kanske om jag har något riktigt varmt under även milda vinterdagar.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/forsakringskassan-och-ny-jacka/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.