Fuck EDS!

Jag vann lite smycken i en tävling på Facebook, som arrangerades av Fight For EDS. Riktigt snygga saker: Ett zebrarandigt band (som rosa bandet men till stöd för EDS i stället), ett armband med texten ”Fuck EDS” och ett snyggt halsband med zebraränder.

EDS-smycken och EDS-band med zebraränder. Fuck EDS!

Som jag har skrivit om förut, så är ju zebrarandigt symbolen för EDS, och det kommer från ett talesätt som har använts (men förhoppningsvis inte gör det längre) inom vården gällande patienters symtom: ”Om du hör ljudet av hovar bakom dig kan du anta att det är en häst. En gång på hundratusen kanske det är en zebra, men erfarenheten säger oss att det är en häst, och vi behandlar patienten som en häst.” Typ. Ett vidrigt sätt att se människor, men säkert kostnadseffektivt.

Hur som helst, armbandet med Fuck EDS-budskapet sitter på handleden (fast jag ska modifiera det lite och sätta en pärla mellan FUCK EDS så att det inte sitter ihop i ett ord), EDS-bandet sitter på jackan, och halsbandet åker på så fort jag ska vara snygg. Jag tycker förresten att alla med EDS eller alla som är anhöriga till någon med EDS bord bära EDS-band. Eller ni som inte varken är sjuka eller anhöriga, men som stödjer vår kamp för att få vård och hjälp – vilket inte alls är fallet. Zebrabandet kostar 50 kronor i webshoppen (Zebrabandet small), eftersom det inte massproduceras på samma sätt som rosa bandet kostar det mer.

Alla fina EDS-band, armband och andra smycken är antingen tillverkade av några härliga tjejer som driver webbshopen, eller skänkta av företag och konstnärer. Inkomsten av all försäljning går oavkortat till EDS-stiftelsen, för att främja forskning och utbildning om EDS, och för att stötta enskilda individer som inte får hjälp av vården. Köööööp, eller skänk en slant direkt till EDS-stiftelsen!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/fuck-eds/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: