God mat är lycka!

Vilken lycka när man är ensam hemma och hittar ett halvkilo rökta räkor i frysen. Enorm. Inte bara hade jag helt glömt att de fanns där, dessutom fick jag äta upp dem helt själv (förutom att katten gärna vill sno några, men han är nöjd med räkhjärnor och annat äckel i huvudena)! Vi köpte dem i slutet av sommaren, sedan dess har de legat i frysen i sommarstugan, och den tömde vi för ett par veckor sedan.

God mat är lycka. Och det är viktigt att jag får i mig bra mat – och mycket mat – så när jag lagar något blir det många portioner av samma sak. Är det mycket grönsaker som ska hackas och skäras kör jag dem i en mixer, god mat behöver inte vara snygg. Särskilt inte när den bara är till mig själv. Jag har svårt att käka ordentligt ibland, och särskilt när jag är ensam. Då vill jag bara ha något som går snabbt att göra, för det är inte särskilt roligt att laga mat bara till mig själv. Då blir det ofta något sånt här.

Mat, en tallrik med gurka, tomat, fetaost, skinka och oliver. God mat är lycka, är jag ensam ska det vara enkelt.

Räkor är något av det bästa jag vet, men det är för dyrt för att ätas särskilt ofta. Min favorit just nu när det gäller storkok är en slags thailändsk gryta med smak av citrongräs, ingefära, limeblad och med lagom styrka från sambal oelek och vitlök. Och kokosmjölk, sen kan man ha i vad som helst. Kyckling, grönsaker, kött eller bara ha det som sås till nudlar. Citrongräs och limeblad är riktigt billigt i de asiatiska mataffärerna i stan, och håller i en evighet i frysen. Lycka är också att komma hem till en lagad middag när man är trött. R är bra på att laga korv.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/god-mat-ar-lycka/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsannovember 9, 2014 kl. 11:37
  • Svara

  R är duktig på mycket! Vi ingår i samma expertgrupp vad gäller korv.

  1. Tur att jag inte är med!

  • Malinnovember 9, 2014 kl. 20:37
  • Svara

  Det är viktigt med bra mat, men vad enkelt det är att fuska när jag äter själv. Bäst då är ju när man hittar räckor och kan göra goda räksmörgåsar. Så mumsigt.

  1. Ja, räkmackor är nog det bästa som finns! Jag fuskar nästan alltid när jag är själv, och lagar kanske bara ordentlig mat 2 gånger i veckan. Visserligen storkok som det blir 4-5 portioner av, men det blir en del sådana här tallrikar som på bilden också… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.