Hundar på NK

Är det inte lite lustigt att NK tillåter att folk går in och shoppar med sina hundar? Jag själv har ingenting emot det, eftersom jag ändå inte har råd att köpa ett skit därifrån, men hur kul är det att köpa kläder eller inredningsdetaljer som har fått hundhår på sig? Och hur kul är det för allergikerna, som förmodligen inte kan handla ett enda dugg ifrån NK, om ens gå i där?

I det här fallet är det självklart pengarna som styr. Man väljer bort allergikerna till förmån för de rikare
damerna från Östermalm med pengar, och för kändisbloggarna med sina små fula hundar, helt enkelt för att de inte går någonstans utan sina hundar. När man sitter där och fikar ser man alltid mängder med hundar passera, de är till och med välkomna i restaurangerna och caféerna – vilket självklart drar ner betyget på dem. Hundarna ser ut att heta Prins Gustaf af Preussen den tredje, eller något liknande. Jag bryr mig som sagt inte nämnvärt, men jag tycker att det är märkligt.

NK har ju sina stamkunder, och många av dem ligger självklart i den allra högsta inkomstklassen, och stamkunder är viktiga. Men att helt stänga ute ganska många allergiker på grund av stamkunderna får mig att fundera. Hur jävla mycket pengar spenderar människorna med sina hundar där egentligen?

Visst, jag och bästa E såg ju en lampa för runt 200.000 kronor vid något tillfälle, men den och alla svindyra designsaker har stått på samma plats i många år. De verkar inte direkt gå åt. Nej, jag fattar inte. Tänk om folk skulle börja ta med sina djur in på fina restauranger, mataffärer eller i vilka klädaffärer som helst – det blir äckligt med hår och dregel på allt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/hundar-pa-nk/

2 kommentarer

  • Petternovember 26, 2014 kl. 18:47
  • Svara

  Hatar det och hatar det ännu mer. Jag avskyr hundar och jag avskyr att många hundägare förmänskligar sina hundar. De har blivit bebisar och det är hemskt.
  Självklart ska hundar och alla andra djur behandlas med respekt men det är fortfarande djur, inga människor.
  Jag ser nästan dagligen hundar som sitter i husse knä i framsätet på bilen. Hundar som bärs omkring fast de har ben att gå på. Tack och lov är det sällan jag ser att folk släpar in hundarna i butiker men det beror nog på att jag bor i en småstad.
  Jag har sett en Huskie stå bunden i en mataffär. Jösses, det är en hund som drar hundspann på Grönland. Den klarar att stå ute på vintern.
  Och det viktigaste av allt. Argumentet att den kan bli stulen håller inte. Där jag bor har ingen hund rapporterats stulen. Ett fall av hundstöld avslöjades när brottet höll på att begås. Det är allt.

  1. Hahaha, ja! Ta inte med hunden till affären om du är rädd att den ska bli stulen, liksom. Fixar den inte att vara ensam hemma så går det ganska enkelt att träna upp. Jag tycker att det är helkonstigt, men som tur är så är NK det enda stället där det är okej att ha med sina bebisar.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.