Inga muskelavslappnande, men en ny remiss…

När jag pratade med min husläkare i telefon i fredags, så passade jag även på att förtydliga det här med muskelavslappnande mediciner och fråga om hon hade missförstått det hela. Det är klart att jag fattar att musklerna jobbar fyra gånger så hårt av en anledning, och att jag bara ska ta kramplösande och muskelavslappnande mediciner när jag verkligen behöver. Men nej, hon hade funderat på saken och ”bestämt” att jag inte skulle få några. Ehh. Visst, det är hon som bestämmer, men att bestämma utan kunskap blir det ju bara löjligt.

Hon frågade om jag ville att hon skulle skriva en remiss till en smärtklinik på Södersjukhuset också, och jag sa att det helt och hållet berodde på vad det handlade om och vad som gjordes där. Berättade att jag gått på fyra andra smärtkliniker, till ingen nytta. Jag vägrar gå på verkningslös KBT, för jag har inte någon inbillad smärta, jag är inte rädd för smärta, och jag är inte rädd för att röra på mig. Jag vägrar vara med i någon slags multimodal grupp, men hon lyssnade inte utan sa att hon skulle skriva en remiss. Ehh.

Södersjukhuset

Till slut sa jag att jag skulle skriva ut lite fakta, medicinska artiklar och uppgifter från specialister om vad som gäller för patienter med EDS så att hon kunde läsa på lite. Jag tänker lämna dem på vårdcentralen den här veckan, så att hon har ett par veckor på sig att skumma igenom det jag markerar som viktigt för mitt fall, men jag misstänker att det inte spelar någon större roll. Hon verkar ha bestämt sig för vad som är bra för mig, och inga medicinska artiklar i världen lär väl kunna påverka det. Jag har ju fått muskelavslappnande medicin tidigare som har fungerat alldeles utmärkt, men patientens historia kanske inte är viktig. Inte heller det faktum att patienter med EDS inte alls reagerar som ”vanligt” på varken behandling eller mediciner.

Hon låter så glad och sprallig när jag pratar med henne, och är trevlig som person, men om hon vägrar göra något för mig på nästa läkarbesök tänker jag gå därifrån och tala om för henne precis vad jag tycker. Så länge hon säger sig vara engagerad men inte gör ett dugg för mitt bästa, inte ens ger mig grundläggande mediciner eller remisser för undersökningar (hon hade aldrig ens hört talas om elektromyografi), och inte tänker sätta sig in i mitt fall har jag faktiskt ingenting där att göra. Tänker ta upp OMT-behandling (igen) och ultraljud/MR på hjärtat och aortan, och se vad hon gör åt det. Hälso- och sjukvårdslagen har brutits så många gånger i mitt fall, och gör hon det igen nästa gång så får det faktiskt vara nog. Igen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/inga-muskelavslappnande-men-en-ny-remiss/

2 kommentarer

    • Bettymaj 2, 2016 kl. 02:25
    • Svara

    Vad hade hon för argument till att du inte behövde muskelavslappnande?

    1. Att det är beroendeframkallande…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.