Modifierad citronkaka

Jag lagade en modifierad version av den där citronkladdkakan jag skrev om för några dagar sedan. Smeten var vidrig med bara en matsked citronjuice, och vidrig smet innebär vidrig kaka. Det var liksom bara nästan sockerkaka. Jag körde i ungefär tre och en halv matsked citronjuice i kakan, och då började det likna något. Det var ändå inte så mycket citronsmak som man vill ha när man gör en citronkaka, så jag skulle helt klart aldrig göra om den med mindre än fem matskedar citronjuice och en aning potatismjöl för att binda upp juicen.

Det blev en god kaka, men den smakade inte särskilt mycket citron, trots flerdubblingen av mängden jämfört med originalreceptet. Och som jag skrev: Bakar man en citronkaka ska den smaka citron, annars kan man lika gärna göra sockerkaka eller helt vanlig kladdkaka – det hade varit mycket godare än med bara en matsked citronjuice i. Nej, uselt originalrecept. Jag modifierar inlägget jag skrev för några dagar sedan, och lägger till en fotnot om hur dåligt det blev med orinignalproportionerna.

Citron

Jag fattar inte hur det kunde få så himla högt betyg för att vara en citronkaka, när det smakade kladdig sockerkaka. Är citronerna i Stockholm tusen gånger sötare än i resten av världen, eller? Det var ju uselt. Jag gjorde förresten ett recept på pepparkakskladdkaka för något år sedan som blev riktigt bra – du hittar det här, och receptet till citronkladdkakan här. Passar riktigt bra till adventsfikat eller julfirandet. Eller bara för att den är så jävla god.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/modifierad-citronkaka/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.