Musik och Valhallagrillen

Jag kom att tänka på en sak för ett tag sedan, i samband med årsdagen av Estonia-katastrofen. Vi spelade in en skiva med en orkester då, live. Anémones de Felix, väldigt vacker musik av Csaba Deák. Det var en lustig vecka, vill jag minnas. Och en kul fest efteråt. Och apropå det så pratade jag och R om hur det kom sig att vi aldrig sågs när vi både pluggade – han på KTH och jag på Musikhögskolan, nästan vägg i vägg.

Vi visste visserligen inte om att den andre gick där just då, men med allt korsfestande ända ut till Universitetet så vore det rimligt att vi någon gång åtminstone skulle se varandra. Eller på tunnelbanan. Eller Valhallagrillen… Ja, livet blir konstigt ibland. Den där skivan blir lite aktuell varje år, och om någon vill höra en hyllning till de som förlorade sina liv i form av musik kan jag rekommendera den. Anémones de Felix av Csaba Deák.

CD-skiva, musik

Det är i alla fall lustigt hur livet blir ibland. Det förändras hela tiden, och man vet aldrig hur det ser ut i morgon. Hade jag vetat då att R fanns bara några hundra meter bort när vi pluggade (vi gick ju i samma klass hela grundskolan och var goda vänner) hade jag letat reda på honom. Jag hade tanken många gånger de 15 år vi inte hade någon kontakt alls, men så tänker man att det kanske finns en anledning till att vi slutade hålla kontakten. Det var ju helt fel. Men hur hade det blivit om vi hade setts på den där tiden, när jag var frisk? Säkert väldigt annorlunda. Men man vet aldrig vad som händer. Livet kan förändras redan i morgon, antingen till det bättre eller till det sämre.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/musik-och-valhallagrillen/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.