Papper till låns och Dr. Feelgood

I dag var jag hos Dr. Feelgood. Det var en överjävligt kamp att ta sig dit och hem igen, för dessutom var jag tvungen att gå till vårdcentralen och lämna en lunta information om EDS, behandling och mediciner till min husläkare. Till låns, skrev jag, och att jag vill ha den tillbaka på mitt besök där den 2 december. Undrar om jag får tillbaka den. Undrar om hon ens bryr sig om att läsa de delar jag markerat som relevanta för mig.

Till låns, för att jag inte har råd att skriva ut 30 papper till varenda jävla ny läkare jag träffar för att de inte kan något om EDS. I så fall skulle jag ha gått igenom säkert 600 papper på ett år bara för sådana saker som borde vara självklara. Dessutom skrev jag ett papper som hon faktiskt får behålla, med länkar till alla sidor jag skrev ut och annan matnyttig information. Så jävla förbannad, ska man verkligen behöva göra så här?

Hur som, Dr. Feelgood fixade till det mest akuta, som vanligt. Vi diskuterade hela reumatolog-grejen, han med hakan vid golvet över att de inte tog emot mig, för han sa att jag hade alla typer av reumatiska besvär utom ett. Efter behandlingen forskade han lite och kom fram till att det fanns mängder med kryphål i reglerna kring egenremisser – man får inte skriva sådana till en del “vårdmottagningar” – vilket kan vara precis vad fasen som helst. Och inte till universitetssjukhus, vilket var anledningen till att de inte ville ta emot en sådan från mig.

Om de nu vägrar ta emot nästa remiss från min husläkare, där mina symtom står (och inte EDS), så tänker jag anmäla den för brott mot Hälso- och sjukvårdslagen. Dessutom tänker jag skriva en egenremiss till S:t Görans sjukhus och deras reumatologiska avdelning, eftersom det inte är ett universitetssjukhus. De som “vårdmottagning” kan säkert neka mig ändå, men i så fall får jag väl göra en anmälan till.

Juridik

Visst är vården fin? Utan Dr. Feelgood hade jag varit som en guppy i Atlanten, och jag hoppas att alla som är emot privat sjukvård någon gång blir riktigt sjuka så att ni får se att de är de enda klinikerna som faktiskt fungerar – och dessutom fungerar bra. Det känns som om även de är till låns nu, med ett rödgrönt kaos.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/papper-till-lans-och-dr-feelgood/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Jörgennovember 20, 2014 kl. 13:26
  • Svara

  ja du klara ( ursäkta de små bokstäverna) så trött. Och måste ändå skicka in papper till doktorn idag för intyg hcp ersättning. Talade med försäkringskassan igår. Tre ggr. 2 sa att det räckte med de intyg jag redan har lung o psyk – den tredje sa däremot att jag måste skaffa ytterligare ett från lung till hcp- ersättning. Sen skrev en medlem i min grupp att han talat med sin kurator som hade sagt till honom att det fanns mer pengar att få då. Han skulle vänta till januari alltså.

  Så ovanstående ingenting med ditt inlägg att göra. Vid 56 kan jag bara säga att jag varit med om allting du skriver. Nu i nästa vecka skall jag till min vårdcentral och ett rekord kommer då att slås – 6 nya läkare på de 6 senaste besöken. Sköterskan som jag känner väl sa i förtroende till mig: ” Det handlar bara om pengar” inget annat. Så när skall landstingspolitikerna skärpa sig???? och hur många jävla broschyrer jag delat ut under min livstid(PCD) tror de att jag kan skaffa fram?

  Ha de bäst Klara

  Kram

  Jörgen

  1. Galet. Om jag fick betalt varje gång jag berättade om EDS för läkare skulle jag vara rik som ett troll. Det är inte vårt jobb, men man kanske ska börja fakturera för undervisning av vårdpersonal och material? 😀

 1. Nu hänger jag inte riktigt med. Vi har ju en god hälso- och sjukvård i Sverige. Eller hur var det nu?

  De rödgröna dårarna har troligen aldrig behövt något mer avancerat än Folktandvården och distriktssköterskan. Då blir det svårt att inse att privata aktörer etablerar sig inom de områden där det inom Landstinget saknas kompetens. Men är man kommunist oavsett färg är det kollektivet som är det rätta. Den grå massan som drar i samma riktning och aldrig ifrågasätter de stora ledarnas idéer.

  Vi får väl se om du får tillbaka några papper och om den där läkaren lärt sig något.

  1. Eller om det låter “Vilka papper?” när jag kommer dit. :mrgreen:

   1. Så lär det troligen låta. Har de inte digitala grejer inom landstinget? Jag hade skickat det som PDF.

    1. De vägrar ge mig läkarens e-postadress…

 2. De har väl för tusen en jobbepostadress. Ingen efterfrågar väl deras privata?

  Om du befinner dig i det moderna “molnet” kan du ju ge dom en länk till en PDF du delar med dig på Dropbox, iCloud OneDrive och allt vad det heter. Den länken kan du skriva på en lapp och ge dessa IT-fientliga tomtar så de kommer in i matchen.

  Ja, jösses. Man slutar aldrig att förundras.

  1. Nej, jag är inte ett dugg intresserad av den privata, det handlar ju om jobbet! Men nej, det ska vara papper. Brev. Arkiv. Väldigt effektivt.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.