Playdate och kalas

I morgon kommer syrran och hennes dotter hit, det ska lekas och sovas över. En riktig playdate, med andra ord. Eftersom det är lördag så måste vi även gå och köpa lördagsgodis, mycket viktigt. Det var tänkt att de skulle komma hit redan för fyra veckor sedan, men de har varit tvungna att skjuta upp det ett par gånger. Det är tydligen efterlängtat, och om bara två veckor kommer de hit igen.

Då fyller den lille år, och kalaset ska vara hos mig. Jag ska enligt önskemål baka pepparkaksmuffins, men i övrigt så slipper jag göra något. Det är smidigare för resten av släktingarna att komma till mig än att åka ända ut till där de bor, och de ska ha med sig allt som behövs till kalaset.

Framför allt är det smidigare för mig, för jag slipper åka så långt (ingenstans alls, faktiskt), och om det är så att kusinbarnen inte kommer så antar jag att jag blir kombinerad värd och playdate.

Men det är då. Ska be älskaren R köra en sväng med dammsugaren innan de kommer, för de där små är ju inte främmande för att leka på golvet eller krypa in under sängen och leta efter katten. Stackars katt, han kommer nog inte att våga sova i sängen med mig, om jag ska dela den med systerdottern.

Eller så känner han att han inte har något val, om det ligger en annan konstig person i vardagsrummet. Han repar sig nog, den lilla känsliga franska katten. Säkert fortare än vad jag gör, med tanke på mängden lek vi ska hinna med på tiden tillsammans. Puh!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/playdate-och-kalas/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.