Positiva reaktioner

Det är roligt att det har varit så många positiva reaktioner på reportaget om mig i Expressens söndagsbilaga förra veckan. Det är alltid bra om det kan få någon att bli medveten om en ibland osynlig och väldigt ovanlig sjukdom, som dessutom påverkar livet in i minsta lilla detalj. Förhoppningsvis har inte bara fler människor fått upp ögonen för EDS och att det inte finns någon vård inom landstinget för oss, men kanske det finns individer med olika slags sjukdomar som inser att de inte är ensamma, att det är helt normalt att vara ledsen för att livet inte alls blir som man vill, och kanske får en liten fläkt av jävlaranamma.

Expressen Söndag med Arga Klara och reportage om EDS. Artikeln finns inte på nätet. Positiva reaktioner på reportaget.

Det vore ju bra om Försäkringskassan och diverse rättsliga instanser som beslutar om handikappersättning insåg att det inte finns landstingsansluten vård för oss också, men de har väl bättre saker för sig än att läsa på om den sjukdom de bedömer – ”Vi har en god hälso- och sjukvård i Sverige.” Hur kommer det sig då att jag lagt 130000 på två år på hjälpmedel och resor och boende i samband med landstingsansluten vård, och att mina merkostnader för vård och behandling är 5-7000 kronor varje månad…? Det spelar ingen roll hur positiva läkarna är, de kan ändå inte remittera mig någonstans.

Nåja. Tack för alla fina ord, meddelanden, kommentarer och mail. De har gjort mig väldigt glad. Vi får väl de om det blir några positiva effekter av det på lång sikt, eller inte. För min egen del tror jag inte att det händer så mycket, men om någon annan, anhörig till en drabbad eller någon inom vården lär sig något, så är det lyckat. Tyvärr är det ofta så att anhöriga skjuter frågan ifrån sig, ignorerar den eller pratar inte alls om det – som om personen inte alls är sjuk, bara för att de inte var de när de var små eller för att de inte vågar eller kan något om det. Läs på. Läs.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/positiva-reaktioner/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.