Samma ansikten på tunnelbanan

Fan vad stan känns liten ibland. Jag åker inte med tunnelbanan särskilt ofta, av förklarliga skäl, men när jag gör det är det samma jäkla tiggare och samma ”musiker” som plonkar helt slumpmässigt på sitt ostämda instrument. Det är till och med samma gamla tanter som sitter och gaggar om samma gamla problem som förra gången jag åkte tunnelbana.

Visserligen åker jag ungefär samma tider vecka efter vecka när jag åker någonstans, men det diffar ändå ofta 10 eller 20 minuter varje gång. Är man ute sent en helgkväll och tar tunnelbanan hem, så är det ungefär samma partydjur som åker hem samtidigt. Det är förresten en av de där ”musikerna” som jag ser nästan varje gång på min linje. Han har lärt sig att det inte är någon idé att stanna och tigga av mig och R, så oss går han gärna förbi. Skönt.

Tunnelbana, kollektivtrafik, resa

Lite lustigt är det ändå. Visserligen är jag bra på att komma ihåg ansikten, men Stockholm är ju egentligen inte litet. Det konstiga är att när jag är framme i min förort känner jag inte igen några, förutom mina grannar på samma plan och de som jobbar i mataffären, caféet och på Apoteket. De syns bara på tunnelbanan. Har folk inget bättre för sig än att åka runt precis när jag gör det, eller är det bara konstigt?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/samma-ansikten-pa-tunnelbanan/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Emelienovember 21, 2014 kl. 08:22
  • Svara

  Konspiration… Du känner dig inte övervakad? De är ute och åker för att du är det 😉

  1. Haha! Det har aldrig slagit mig, men det kan ju vara Försäkringskassans agenter… 🙂

  • Petternovember 21, 2014 kl. 09:09
  • Svara

  Men vad fan? Har du inget bättre för dig än att åka runt när de andra gör det? Någon gång skulle du fråga dom du känner igen om dom också tänker likadant som du.

  En gång frågade en snubbe om jag aldrig jobbade då vi alltid möttes utanför ett varuhus. Jag ställde samma fråga och det visade sig att vi jobbade samma skift. Alltså var vi lediga samtidigt. Ett gott skratt och en fördom fattigare.

  Tycker nog också att Stockholm börjar bli lite av en småstad. Det bor ju bara drygt 2 mille typer i stan.

  1. Haha, vad lustigt! De verkar så upptagna med att pilla på mobilen eller prata med varandra så jag vet inte om de lägger märke till mig! Min förort (Bagarmossen) är ju inte gigantisk, men ändå proppfull med höga hus. Det är mystiskt.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.