Skit-TV och SVT

Varför vill man spendera en hel helg med TV? TV är dumt. Självklart går det bra program då och då, men oftast är det bara ren och skär skit. Som ”Fråga Doktorn” om EDS. Varför utannonsera att det ska handla om EDS när det i själva verket handlade om en människas inställning till livet och hennes böcker?

SVT har fått så jäkla många arga mail och synpunkter, men av deras svar att döma har de helt missat poängen. Skamligt. Tänk att licenspengar går till program som förstör folks liv – för det har redan börjat. Människor med EDS skriver om hur deras läkare sett programmet och ordinerar fullständigt verkningslöst skit. Tänk när man faktiskt lyckas fånga upp och diagnostisera ett barn med EDS (vilket inte är vanligt, om inte föräldrarna vet att det finns i släkten och kollar upp det) så att det går att förhindra skador och permanent smärta, och så kommer en läkare som sett programmet och säger att det bara är att träna bort.

Skivstång, vikter, gym, träning

Bullshit deluxe, helt fel, tjänstefel, galet. Jag är fortfarande jävligt arg för hur SVT och ”Fråga Doktorn” har skött hela katastrofen, för de har inte ens fattat att det är en katastrof för oss. Jag har funderat en del på det där med att anmäla programmet, men jag vet inte exakt vilka anledningar jag kan göra det för – mer än att det utannonserades som en sak och visade något annat som gör det betydligt svårare för många människor som redan är utanför systemet att få vård. Vi är flera som redan har drabbats av programmets konsekvenser, och det har bara gått en vecka. Jag hade helt rätt i mina funderingar förra tisdagen.

Jag tvivlar på att de kommer att göra något. Jag bojkottar härmed SVT och allt de gör. Visserligen sänder de sällan något bra ändå (jag kollar i och för sig bara via datorn) men om de tar betalt av folk för att förstöra andras liv finns det ingen anledning att se på något de producerar. TV är skit, SVT är extra mycket skit. Visst är TV ett tidsfördriv när man är ensam, men jag går mycket hellre ut och tittar på stjärnorna eller gör något som är på riktigt. Undrar om de någonsin kommer att ställa det de förstört tillrätta.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/skit-tv-och-svt/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Katjanovember 26, 2014 kl. 09:08
  • Svara

  Ja Klara, jag vet inte ens vad jag ska säga. Man blir bara så matt… bojkottat SVT har jag gjort i all evighet. Finns inte ett skit att se, eller så är det just det som finns.

  1. Haha, ja! Undrar om de någonsin kommer att rätta till sitt misstag…

  • Rikard Erikssonnovember 26, 2014 kl. 14:37
  • Svara

  Hej Klara!

  Vill du ha ett par fribiljetter till thrillern NIGHTCRAWLER med Jake Gyllenhaal som har premiär nu på fredag 28 nov? Mejla mig din adress så postar jag idag.

  Med vänliga hälsningar,
  Rikard Eriksson
  Försäljningschef Noble Entertainment AB

  1. Gärna! Mailar dig!

  • Piia-Liisanovember 26, 2014 kl. 17:46
  • Svara

  Hade det varit så enkelt att det gått att träna bort EDS då hade jag varit betydligt friskar än vad jag är. Jag har gått på sjukgymnastik och tränat i åratal mer eller mindre regelbundet. Från det att jag blev sjukskriven på heltid sommaren -07 tränade jag två ggr/v + vattengymnastik en gång i veckan. Jag tränade i sjukgymnastikens maskiner (eller vad de kallas) + övningar på boll och brits. Jag gick km-vis. När jag bytte kryckor mot rollator gick jag en halvmil/dag med min hund (5 ggr 1 km). Sedan höll inte axlarna.
  Jag hade ständigt ont och åkte skytteltrafik till akuten under dessa år. Men hade ingen diagnos, så rådet var: Träna mer! Det är OK att det gör ont. Nu gör det ont jämt. I morse hade jag en lite stund av lycka. Det var något som inte stämde – smärtan var nere på min 10-gradiga skal (typ VAS) på tre 😀 . Det har inte hänt på månader! Nu är jag iofs tillbaka på sju, men en liten stund av lycka 🙂

  Jag har gett bort min TV. Varför betala mer än 2000 kr/år för något jag aldrig tittar på. Vill jag, mot förmodan, se nåt program (har funderat att se på ”Fråga Doktorn” men avstått för jag vill inte bli arg och ledsen) så kan jag se på datorn – och skulle det inte gå, så är det inte värre än att jag missar det programmet och ingen skada är skedd!

  Men det är många som reagerar när TV-program kommer till tal och jag säger att jag ingen TV har! Jag har inte sett på TV nu på månader. Prenumererar på TV4Premium mest för deras faktaprogram. Det är vad jag klarar se. För mycket ljud- och ljuseffekter klarar jag inte av!

  Ha det gott!
  Mvh
  //P-L

  1. Ja, samma här gällande träningen innan jag fick min diagnos. Och vilken skada det har gjort! Tänk så många liv som skulle vara bättre om de lade ner lite mer tid på att lyssna på patienten och läsa på lite mer…
   Vad glad jag blir att höra att du hade en ”bra” stund! Sånt glädjer mig, jag hoppas att du får fler – och snart!

   Och TV, ja… Kollar på TV i sommarstugan ibland när det är dåligt väder och inte finns så mycket att göra, men annars blir det bara på datorn någon gång. Inget att ha! Jag distraherar mig med att skriva eller lyssna på musik i stället. 🙂
   Kram!

  • Petternovember 26, 2014 kl. 18:52
  • Svara

  Tänk då allt annat som också blivit fel. Ingen kan ju ha kännedom om allt. Måste finnas fler sjukdomar eller annat som också rapporteras fel och därmed skapar svallvågor för de drabbade.
  Märkligt är dock om läkarskrået inhämtar faktaunderlag från ett TV-program. Så illa kan det väl ändå inte vara? i så fall är ju den där doktorn i Fråga doktorn någon form av Läkargud som alla läkare utgår ifrån besitter allvetandets gåva. Vad fan gör i så fall Socialstyrelsen, Läkemedelsverket och alla andra instanser.

  Tv kan vara korkat men inte är vi väl så korkade att vi sväljer allt som Tv visar? Eller?

  1. Tyvärr har flera redan drabbats och fått höra att de ska träna tung styrketräning, efter att deras läkare sett programmet. Utbildning om kronisk smärta i den form EDS ger har inte funnits i svenska läkarutbildningar sedan 1934 – det är vidareutbildning som gäller för det, och ändå är det just husläkarna som har ansvaret för oss…
   Korkade? Jo. :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.